18 °C Budapest

Óriási dömping a magyar mozikban: erre készülj, ha néznél valamit

MTI
2020. szeptember 7. 15:31

Rekordszámú magyar filmet vetítenek ősszel a mozik, a filmkínálatban lesznek romantikus vígjátékok, történelmi dokufilmek és drámák is, a főszerepekben többek között Kerekes Vica, Mátray László, Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna, Török-Illyés Orsolya és Rezes Judit látható - közölte a Nemzeti Filmintézet.

Nyáron újraindultak a magyar mozik, a több hónapos szünet után elsőként bemutatott Pesti balhé című vígjátékra Lóth Balázs rendezésében már mintegy 70 ezren váltottak jegyet. Az ősz folyamán további, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült új magyar filmek érkeznek a mozikba - olvasható a közleményben. Mint írják, csütörtökön vetítik Lakos Nóra első mozifilmjét, a Hab édesíti meg című alkotást. A romantikus vígjáték főszerepeit Kerekes Vica és Mátray László alakítják.

Nincs parancs! címmel készült 1989 sorsfordító eseményeiről egy magyar és egy német határőr történetén keresztül tényfeltáró történelmi dokumentumfilm Szalay Péter rendezésében, amely szeptember 17-től lesz a mozik műsorán. Szeptember 24-én, a velencei és a torontói filmfesztiválon tartott premierjét követően érkezik a mozikba Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, a főszerepekben Stork Natasával és Bodó Viktorral.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy Kocsis Ágnes harmadik mozifilmje, az Éden számos nemzetközi fesztiválszereplés után október 15-én érkezik a hazai mozikba. A film magyar-román koprodukcióban, belga részvétellel készült. Herendi Gábor új filmje, a Toxikoma Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul, az alkotás október 22-től látható a mozikban, a főszerepeket Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna és Török-Illyés Orsolya játssza.

A Rezes Judit, Mészáros Blanka és Mészáros Máté főszereplésével készült Gothár Péter-filmet, a Hét kis véletlent november 26-án mutatják be a mozik. Nagy Viktor Oszkár Becsúszó szerelem című filmje november 12-től lesz látható. A vígjáték bepillantást enged a focidrukkerek lelkes, de ellentmondásos világába és az örökbefogadás bonyodalmaiba.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

December elsejétől lesz látható A béke követei, a trianoni magyar békedelegáció munkáját bemutató dokumentum-játékfilm, amelyet Babos Tamás és Kálomista László Tamás rendeztek. Varsics Péter első mozifilmjében, az Így vagy tökéletesben humorral és érzelemmel mesél egy ezoterikus sikerkönyvszerző és egy magát tehetséges szépírónak gondoló, kiégett reklámos hazugságokkal és önbecsapásokkal teli kapcsolatáról. A romantikus dramedy december 3-án érkezik Béres Mártával és Fekete Ernővel a főszerepekben.

A tervek szerint még idén bemutatják Bergendy Péter új filmjét, a Post mortemet. A Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével készült alkotás az első világháború és a spanyolnátha-járvány után játszódik egy magyar faluban - áll az összegzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem