2020. július 2. csütörtök Ottó

Orbán Viktor: új nemzeti konzultáció jön, erről dönthetnek a magyarok


Új nemzeti konzultációról dönthet már ma Orbán Viktor, a koronavírusról, a gazdaság újraindításáról kérdezik meg az állampolgárokat - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában.

A miniszterelnök szerint az elmúlt 10 év egyik legjobb döntése volt a rendkívüli jogrend bevezetése. Mint mondt, azért látja így, mert a döntések gyorsasága a legfontosabb egy járványhelyzet idején.

Hozzátette: "Az alkotmány keretein belül maradva, de a kormány rendeletekkel módosíthatott törvényt. Erre azért van szükség ilyenkor, mert hiába van a kormánynak akár kétharmada, amikor reggel ötkor, hatkor kellett dönteni, azzal nem lehetett megvárni az Országgyűlés esti szavazását."

Orbán Viktor ismét felhívta a figyelmet, hogy amíg nincs vakcina, a járványügyi veszélyhelyzet fennáll, de ma már nem szükséges a rendkívüli jogrend a jogalkotásban. Ezt a jogosítványát adja vissza kormány.

Nagy valószínűséggel ősszel visszatérhet egy második hullám, de ez nem érhet úgy bennünket, mint ahogy az első hullám. A járványügyi készültség ezt szolgálja. Azért védekeztünk jobban, mint a nyugat-európai országok, mert minden döntést korábban hoztunk meg, mint ők. Az összefogás, az időben meghozott döntések és a kiváló egészségügyi szakemberek hozták meg a koronavírus elleni sikert

- szögezte le Orbán Viktor.

Tegnap a miniszterelnök arra utasította az operatív törzset, hogy bevetési egységet hozzon létre. Ha bárhol az országban egy-egy intézetben megjelenik a fertőzés, akkor egy különleges egység megy a helyszínre.

Ma délután meghozhatják a döntést arról, hogy nemzeti konzultáció indul a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról. A Soros György által javasolt öröklejáratú kötvény kibocsátásáról is megkérdezik az embereket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fordult a kocka: nem kell már levadászni a jó munkaerőt, kedvükre válogathatnak a cégek
Zdravka Demeter Bubaloval, a MOL-csoport HR igazgatójával beszélgettünk.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk