2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Orbán Viktor: új nemzeti konzultáció jön, erről dönthetnek a magyarok


Új nemzeti konzultációról dönthet már ma Orbán Viktor, a koronavírusról, a gazdaság újraindításáról kérdezik meg az állampolgárokat - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában.

A miniszterelnök szerint az elmúlt 10 év egyik legjobb döntése volt a rendkívüli jogrend bevezetése. Mint mondt, azért látja így, mert a döntések gyorsasága a legfontosabb egy járványhelyzet idején.

Hozzátette: "Az alkotmány keretein belül maradva, de a kormány rendeletekkel módosíthatott törvényt. Erre azért van szükség ilyenkor, mert hiába van a kormánynak akár kétharmada, amikor reggel ötkor, hatkor kellett dönteni, azzal nem lehetett megvárni az Országgyűlés esti szavazását."

Orbán Viktor ismét felhívta a figyelmet, hogy amíg nincs vakcina, a járványügyi veszélyhelyzet fennáll, de ma már nem szükséges a rendkívüli jogrend a jogalkotásban. Ezt a jogosítványát adja vissza kormány.

Nagy valószínűséggel ősszel visszatérhet egy második hullám, de ez nem érhet úgy bennünket, mint ahogy az első hullám. A járványügyi készültség ezt szolgálja. Azért védekeztünk jobban, mint a nyugat-európai országok, mert minden döntést korábban hoztunk meg, mint ők. Az összefogás, az időben meghozott döntések és a kiváló egészségügyi szakemberek hozták meg a koronavírus elleni sikert

- szögezte le Orbán Viktor.

Tegnap a miniszterelnök arra utasította az operatív törzset, hogy bevetési egységet hozzon létre. Ha bárhol az országban egy-egy intézetben megjelenik a fertőzés, akkor egy különleges egység megy a helyszínre.

Ma délután meghozhatják a döntést arról, hogy nemzeti konzultáció indul a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról. A Soros György által javasolt öröklejáratú kötvény kibocsátásáról is megkérdezik az embereket.
Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked