2020. augusztus 14. péntek Marcell

Operatív Törzs: nem volt többlethalálozás a járvány alatt, kevesebben hunytak el


Az Operatív Törzs mai ülésén Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette, hogy az elmúlt időszakban meghozott enyhítő intézkedések eredményeként már házi karantén elrendelése nélkül Csehországból, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Szerbiából, Szlovéniából és péntektől Horvátországtól beutazhatnak az állampolgárok. Müller Cecília tisztifőorvos ismertette, hogy 2020 első négy hónapjának statisztikái alapján kevesebben hunytak el, mint a tavyli év azonos időszakában. Tehát a járvány nem eredményezett többlethalálozást.


Kiss Róbert ismertette, hogy jelenleg Magyarországon 783-an aktívan használják a mobilapplikációt, 9167-an vannak házi karanténban, és 437 a járványüggyel összefüggésben elrendelt büntetőeljárások száma, ebből 120 körül van a rémhírterjesztés. 80 főt gyanúsítottként hallgattak ki.

Müller Cecília elmondta, hogy a járvány lenyugvó szakaszában vagyunk, de továbbra is akadnak pozitív esetek hazánkban. Jelenleg 1095 főt tartanak nyilván aktív fertőzöttként. Kórházban jelenleg 321 főt ápolnak, és 19-en vannak lélegeztetőgépen. Ugyanakkor a laboratóriumi munka, a tesztelések ugyanúgy zajlanak, csak kevesebb a pozitív eset, mint korábban. A 12 új esetből mindössze 3 budapesti.

A járvány alatt Magyarországon nem volt többlethalálozás

- emelte ki a tisztifőorvos. A járvány időszakában még kevesebben is haltak meg, mint egy évvel korábban, azonos időszakban. A halálozási adatok csökkenését annak tulajdonítják, hogy idén az influenzajárvány nem volt olyan intenzív, mint a tavalyi évben. 

A kutatók becslései szerint Európában nagyjából hárommillió életet mentettek meg a gyors járványügyi intézkedések. Müller Cecília kiemelte, hogy ez a lakosság együttműködésének is köszönhető.

Újságírói megkeresések kapcsán Kiss Róbert elmondta: nincs akadálya, hogy az idősek klubjai megkezdhessék működésüket. A tisztifőorvos hozzátette, hogy mindezt a megfelelő óvintézkedések és a biztonságos távolság megtartásával lehet megtenni. A legfontosabb pedig, hogy csak egészségesen látogassa valaki a nyugdíjas klubbokat.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.