2020. július 14. kedd Örs, Stella

Nyilatkozott a Szent László kórház infektológusa: még nagyon keveset tudunk a vírusról


Már 266 fő telepítette és alkalmazza a házi karantén betartására szolgáló telefonos alkalmazást, amely megkönnyíti az ellenőrzéseket - mondta el Kiss Róbert, az operatív törzs mai tájékoztatóján. Szlávik János arról beszélt, hogy még rengeteg mindent nem tudunk a koronavírusról.

Szlávik János, a Szent László kórház infektológusa elmondta: rengeteg mindent nem tudunk a koronavírusról. Még nem tudjuk biztosan azt sem, hogy hogyan fertőződött meg az első beteg, és hogy azon túl, hogy cseppfertőzéssel, hogyan terjed emberről emberre. A gyógyultak esetében is sokáig kimutatható a vírus, de azt nem lehet megmondani, hogy még fertőznek-e.

Azzal kapcsolatban is csak találgatni lehet, mikor súlyos a vírus lefolyása, mert időről időre elfordulnak olyan esetek, amikor nem tudni, mi okozza a súlyos lefolyást. Az infektológus elmondta: azt sem lehet tudni, mikor lesz védőoltás.

Müller Cecília, tisztifőorvos a mai tájékoztatón nem vett részt.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS