Nincs meg a tökéletes nászajándék? Így találhatsz rá az utolsó pillanatban (x)

2018. augusztus 7. 11:00

Augusztusban még javában tart az esküvőszezon, sőt az egyik legkedveltebb hónap a házasulandók körében. A meghívottak ilyenkor egytől egyig azon törik a fejüket, hogy mi lehet az ideális nászajándék az ifjú párnak. A modern esküvőkön egyre változatosabb ötletekkel találkozunk, de továbbra is az igazán praktikus ajándékok viszik a prímet. Érdemes körülnézni a KIKA kínálatában, ugyanis ezen a hétvégén a lakberendezési lánc üzleteiben minden termékre 13 százalékos kedvezmény jár. Aki bizonytalan a választásban, dönthet a praktikus KIKA-ajándékkártya mellett is.

Még mindig nyáron házasodnak a legtöbben: a KSH adati szerint a legtöbb magyar júliusban vagy augusztusban köt házasságot. De a kora őszi hónapban is nagyon aktuális lehet a nászajándék kérdése, ami a legtöbb embernek komoly fejtörést okoz. Vendégként gyakorlatilag amint megérkezik a meghívó, máris nászajándékon törjük a fejünket. Pénz legyen vagy ajándék? És ha pénz, akkor mennyi? Ha pedig ajándék, akkor mi? Ezek a kérdések merülnek fel általában, bár egyre gyakoribb, hogy a párok a meghívóban egyértelműen jelzik, pénzt kérnek, így valójában csak az összeget kell kitalálni. Ha azonban tárgyi ajándékról van szó, akkor nemcsak az összeget kell meghatározni, hanem azt is, hogy minek örül majd igazán az ifjú pár.

Milyen értékben illik ajándékozni?

Sokan már ott elakadnak, hogy milyen értékben érdemes gondolkodni. A Pénzcentrum korábban részletesen foglalkozott a témával: a cikkből kiderült, hogy

fejenként legalább 10-12 ezer forinttal érdemes számolni, tehát, ha párban megyünk az esküvőre, az 20-24 ezer forintot jelent. Mivel azonban ez sokszor csak a vacsora költségeit fedezi, ha plusz pénzt is szeretnénk adni az ifjú párnak, érdemes további 10 ezer forintot hozzátenni ehhez az összeghez.

Ezenkívül sok múlhat a kapcsolat minőségén is, például, ha a testvérünkről van szó, lehetünk a fentieknél 20-50 százalékkal bőkezűbbek. Azt is ajánlott mérlegelni, hogy milyen életszakaszban jár a pár, mennyire ismerjük őket, és persze, hogy a pénztárcánk mit enged meg.

Az ajándékötleteket böngészve rengeteg jó tippet találunk: az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak például a különféle élményajándékok, de továbbra is toplistás - és egyben a legpraktikusabb - nászajándék a közös otthonba vett bármilyen kiegészítő vagy használati tárgy.

Kávéfőző, függöny, utalvány - lehetőségek az étkészleten túl

A KIKA szerint a lakberendezési tárgyak és kiegészítők kifejezetten keresett esküvői ajándéknak számítanak. Ezen belül a darabos étkészletek és az evőeszköz szettek praktikus és megfizethető ajándékok: 10 ezer forinttól már találunk komplett szetteket, a darabos kivitelű készleteknek pedig megvan az az előnyük, hogy magunk válogathatjuk össze, miből mennyit szeretnénk ajándékozni. A pohárkészleteknek, főzőedényeknek és serpenyőknek is mindenki hasznát veszi, ezek is hasonlóan barátságos árkategóriában mozognak.

Az elektromos konyhai gépek is elterjedt ajándékok: a kávéfőzők, kenyérpirítók a 10-20 ezer forintos kategóriában remek választások, feljebb lépve pedig a hűtők, tűzhelyek között érdemes körülnéznünk. Persze a konyhán kívül is van élet, a lakástextíliák között is találunk jó ötleteket: az ágyneműhuzatok, függönyök és szőnyegek is mind beválhatnak ajándékként

- tudta meg lapunk a lakberendezési lánctól.

A kínálat mindegyik területen nagyon széles, a 3 ezer forintos ágyneműhuzattól egészen az akár 100 ezer forintra is rúgó keleti szőnyegekig. A dekorációs tárgyaknál is rengeteg a lehetőség: a képek és képkeretek, vázák, tükrök és gyertyatartók is a keresett termékek között vannak.

Az igazi Jolly Joker pedig az utalvány, ami nemcsak akkor hasznos, ha nincs ötletünk: sok esetben jobban örülnek az efféle ajándékoknak, mert így pont azt vehetik meg, amire szükségük van. A KIKA ajándékkártya áruházak pénztárjainál vásárolható meg és tetszőleges összeggel tölthető fel, ami a kiállítás dátumától számítva 5 éven belül használható fel.

Ha idén neked lesz esküvőd...

Aki esküvőt szervez, annak is érdemes körülnézni a lakberendezési lánc polcain, hiszen a lagzihoz szükséges eszközök, kiegészítők széles tárháza érhető el. Ilyenek például a különböző dekorációs elemek:

  • Beltéri és kültéri világítás: az elmúlt években az esküvők kedvelt dekorelemei a színes fényfüzérek, illetve a legkülönbözőbb kialakítású asztali és állólámpák, amelyekből széles választék érhető el a KIKA-ban, 4 és 20 ezer forint között
  • Gyertyák, gyertyatartók: a modernebb fényforrásokhoz hasonlóan romantikus hangulatot teremtenek a különleges gyertyatartók, gömbgyertyák, illatgyertyák és gyertya szettek. Ezeknek az ára 600-2000 forint között mozog.
  • Szalvéták: minden esküvőknek megvan a saját színe, amely minden dekorelemen - és általában a koszorúslányok ruháján is - visszaköszön. Színes szalvéták közül is szép számmal válogathatunk, egy 50 darabos csomag csak 299 forintba kerül.

Különösen érdemes a következő hétvégén körülnézni a KIKA üzleteiben, ugyanis augusztus 10-12-ig minden termék 13 százalékos kedvezménnyel lesz kapható.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem