Nesze neked globális felmelegedés: egyre több magyar fűt ezzel a módszerrel

2019. október 21. 19:04

Az elmúlt évben 9 883 millió köbméter volt a hazai földgázfelhasználás, 413 millió köbméterrel kevesebb, mint 2017-ben - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) statisztikai kiadványából, amely a magyar földgázrendszer 2018. évi adatait összegzi.

Az évkönyvből kiderül, hogy csökkent az egyetemes szolgáltatásban ellátott fogyasztók, valamint a szabadpiacon vásárló felhasználók földgázfogyasztása is (összesen 6 százalékkal), a két fogyasztás együtt 8 518 millió köbmétert tett ki.

Az enyhe januárt követő, február és március hónapokban tapasztalt rendkívül hideg időjárás miatt a hazai földgáztárolókból jelentős volt a kitárolás, amely 2018. február 27-én tetőzött közel 45,5 millió köbméterrel. Ezen a napon a legmagasabb napi gázfogyasztás 66 515 691 köbméter volt -8,4℃-os napi középhőmérséklet mellett. A 2018. évi csúcsnapi elosztóvezetéki fogyasztás azonban nem haladta meg a 2017. január 10-én mért csúcsfogyasztás értékét.

Érdekesség, hogy az elosztóhálózatra csatlakozó felhasználók száma 2017-hez képest 19 ezer fővel nőtt, ebből 17 ezer a lakossági szektor 20 m3/óra alatti fogyasztói. A vezetékes PB-gáz szolgáltatók által ellátott felhasználók száma csökkent 2018-ban, ugyanakkor a lakossági fogyasztók részére értékesített PB-gáz mennyisége nőtt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem