2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Nem tudnak kiállni a garázsukból a metrópótlás igazi vesztesei


A XV. kerületi Fő utca 7. alatti ház előtt található a 12-es villamos végállomása. Mivel a járat a metrópótlás miatt 12M néven a szokásosnál több kocsival közlekedik, a lakók nem tudnak kiállni a garázsukból. A BKK-nak ugyanakkor van megoldási javaslata.

Eddig nem volt gond abból, hogy a 12-es villamos végállomása a XV. kerületi Fő utca 7. elé esik, írja az Index egyik olvasója.

Ez eddig nem okozott problémát, mivel a járat két szerelvényből állt. A metrópótló 12M nevű villamos viszont 3 szerelvényes, így a garázsból nem tudnak a lakók kiállni napközben.

Két sínpár van a ház előtt, ezért a következő módszert kell alkalmazni, ha egy lakó elhagyná a garázsát:

  • 1. Meg kell várni, hogy üres legyen a házhoz közelebb eső vágány.
  • 2. Ki kell dugni a kocsi orrát, hogy a közelebbi vágányra  villamos már ne tudjon beállni.
  • 3. Meg kell várni, míg a háztól távolabbi vágányról kigurul a szerelvény.
  • 4. Már szabad is az út, mehet a lakó a dolgára,

Az Index információi szerint reggel hattól késő estig szinte folyamatos a probléma, hisz általában áll villamos valamelyik vágányon.

A Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) tett bejelentésre 30 napon belül kapnak választ a lakók, addig telefonon azt tanácsolták nekik, hogy kérjék meg a villamosvezetőt, hogy guruljon arrébb. Ez ugyanakkor a fenti zsilipelős módszer miatt elég körülményesnek tűnik.

A BKK a lapnak is elküldte álláspontját az ügyről, mely szerint a 3-as metró pótlása türelmet és megértést kíván a lakosoktól és az utasoktól egyaránt, a villamosok ugyanakkor a lehetőségek szerint próbálják a járdától távolabbi vágányt használni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked