7 °C Budapest

Nem is gondolnád: még erre is felhasználhatod a felújítási ingyenmilliókat

2021. január 26. 15:33

Az új családi otthonteremtési támogatások igazán széles körben biztosítanak lehetőséget a családok jólétének fokozására, a kedvezmények között pedig olyan is megtalálható, amelyet a kert felújítására fordíthatnak az igénylők.

A 2021. január elsejével induló új családi otthonteremtési támogatások közül van olyan, amely a kert felújítására is igénybe vehető

- hívják fel a figyelmet a STIHL szakértői. Az 50 százalékos, legfeljebb 3 millió forintig igényelhető felújítási támogatás számlával igazolva minden családot hozzásegítheti az álomkert kialakításához.

50 százalékos felújítás térkőre, teraszra, garázsra

"A támogatást akkor vehetik igénybe a családok, ha legalább egy kiskorú gyermeket nevelnek, ide sorolhatók már a 12 hetes magzatok, illetve a 25. életévüket be nem töltött fiatalok is. Feltétel azonban, hogy a kérvényt benyújtó szülőnek legalább egy éves társadalombiztosítási jogviszonya legyen, amelyet maximum 30 napra szakított meg" - húzzák alá a szakértők, hozzátéve: az ingatlanra vonatkozóan előírás az, hogy a család tulajdonában álljon, és legalább egy éve oda legyenek bejelentve.

A kertfelújítás során a családoknak lehetőségük nyílik a térkövezésre, több funkciós, minden kényelmet kiszolgáló terasz kialakítására, kocsibeálló vagy garázs építésére is. Ezen munkákra elköltött, számlával leigazolt összeg felét az állam visszatéríti a számukra.

Ingyen milliók kerti eszközökre

"Az így visszakapott összegeket érdemes visszaforgatni a kertbe, méghozzá olyan kerti eszközök vásárlásába, amelyek segítségével egész évben csodálatos kertben tölthetjük szabadidőnket" - mondják a szakértők.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm