2021. március 4. csütörtök Kázmér

Naponta 10 háztartási gép gyullad ki: ezek a legveszélyesebb márkák


Egy elavult, hibás háztartási gép sokkal veszélyesebb lehet, mint azt gondolnák. Egy friss brit felmérés szerint ugyanis naponta csaknem 10 tűzesetet okoznak a rossz háztartási készülékek. Mutatjuk, mely márkák számítanak különösen kockázatosnak.


Egy friss brit felmérés szerint a rossz háztartási gépek, mint például a hűtő, a fagyasztó, vagy a mosógép az elmúlt három évben összesen 9 574 tűzesetet okoztak - írja a Daily Mail. A lap az összegyűjtött adatokból három márkát emel ki:

  • 428 tűzesetet,  - köztük a Grenfell-toronyban történt tragédiát is egy -  Hotpoint készülék okozta,
  • 226 tűzeset köthető az Indesit márkanévhez,
  • míg 201 a Beko termékekhez.

Igényelj állami támogatást a cseréhez

A múlt héten újra elindult az Otthon Melege Program: a legújabb energiatakarékosságot célzó pályázatokkal akár 45 ezer forintos állami támogatást is kaphatunk, hogy lecseréljük elavult háztartási gépünket. Eddig hatalmas volt az érdeklődés ár több mint 26 ezren igényeltek támogatást háztartási nagygépük cseréjéhez - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A folytatásban elsőként a nyugat-dunántúli régióban élők nyújthatnak majd be pályázatot

2017. augusztus 16. szerda reggel 8 órától, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A pályázati adatlap előzetesen is kitölthető. Ha valakinek nincs számítógépe, elektronikus elérhetősége, otthoni vagy munkahelyi internetes kapcsolata, esetleg a pályázatbenyújtás időszakában olyan helyen tartózkodik, ahol az ügyintézés akadályokba ütközik, annak lehetősége van segítséget kérni olyan személytől, aki helyette, a nevében eljárhat. Ez esetben csupán a Pályázati Útmutatóhoz mellékelt meghatalmazotti nyilatkozatot kell kitölteni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.04-03.10
Országos

Interspar

03.04-03.10
Országos

Spar, Interspar

Tavaszi készülődés
03.04-03.20
Országos

Lidl

03.04-03.10
Országos

Spar

03.04-03.10
Országos

Tesco

03.04-03.10
Országos

Auchan

03.04-03.10
Országos

Auchan

Húsvét
03.04-04.03
Budapest


HR Revolution 2021

Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?