2020. szeptember 23. szerda Tekla

Naponta 10 háztartási gép gyullad ki: ezek a legveszélyesebb márkák


Egy elavult, hibás háztartási gép sokkal veszélyesebb lehet, mint azt gondolnák. Egy friss brit felmérés szerint ugyanis naponta csaknem 10 tűzesetet okoznak a rossz háztartási készülékek. Mutatjuk, mely márkák számítanak különösen kockázatosnak.


Egy friss brit felmérés szerint a rossz háztartási gépek, mint például a hűtő, a fagyasztó, vagy a mosógép az elmúlt három évben összesen 9 574 tűzesetet okoztak - írja a Daily Mail. A lap az összegyűjtött adatokból három márkát emel ki:

  • 428 tűzesetet,  - köztük a Grenfell-toronyban történt tragédiát is egy -  Hotpoint készülék okozta,
  • 226 tűzeset köthető az Indesit márkanévhez,
  • míg 201 a Beko termékekhez.

Igényelj állami támogatást a cseréhez

A múlt héten újra elindult az Otthon Melege Program: a legújabb energiatakarékosságot célzó pályázatokkal akár 45 ezer forintos állami támogatást is kaphatunk, hogy lecseréljük elavult háztartási gépünket. Eddig hatalmas volt az érdeklődés ár több mint 26 ezren igényeltek támogatást háztartási nagygépük cseréjéhez - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A folytatásban elsőként a nyugat-dunántúli régióban élők nyújthatnak majd be pályázatot

2017. augusztus 16. szerda reggel 8 órától, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A pályázati adatlap előzetesen is kitölthető. Ha valakinek nincs számítógépe, elektronikus elérhetősége, otthoni vagy munkahelyi internetes kapcsolata, esetleg a pályázatbenyújtás időszakában olyan helyen tartózkodik, ahol az ügyintézés akadályokba ütközik, annak lehetősége van segítséget kérni olyan személytől, aki helyette, a nevében eljárhat. Ez esetben csupán a Pályázati Útmutatóhoz mellékelt meghatalmazotti nyilatkozatot kell kitölteni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó