2020. július 13. hétfő Jenő

Napelemet raknál a házra? Ezekkel a cégekkel vigyázz!

  • Pénzcentrum.hu
  • 2013. augusztus 22. csütörtök 11:35

Frissítette a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) a megbízhatatlan és másokra ártalmas vezetőkkel rendelkező cégek listáját.


Az MNNSZ frissítette honlapján a megbízhatatlan és másokra ártalmas vezetőkkel rendelkező cégeket tartalmazó feketelistáját. Az összesítés szerint jelenleg 13 hazai és egy külföldi székhellyel rendelkező vállalkozás található a nem ajánlott cégek, s cégvezetők listáján.

A néhol hivatkozott magyarázat szerint akad vállalkozás, amely azért került fel a listára, mert megkárosította a szövetséget, vagy például nem fizette ki a béreket, illetve az alvállalkozókat. De van olyan cégvezető is, aki a Szövetség állítása szerint azon túl, hogy a megvásárolt áruk ellenértékét nem fizette ki, még az általa kibocsájtott és a kezesek által aláírt váltójának sincs semmilyen fedezete.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS