2020. december 1. kedd Elza

Minden egyszerre jár majd le: okmányirodában ünnepelheted a szülinapodat


Nem vetted észre, hogy lejárt az okmányod? Többet nem kell figyelmed a dátumokat, mert mind a születésnapodon fog lejárni. Mutatjuk, mely igazolványokra lesz érvényes ez a szabály.

Egy új jogszabály miatt - amely 2017. január 1-jén lépett hatályba - a meghosszabbított jogosítvány a jövőben nem az eddig megszokott öt vagy tízéves orvosi alkalmassági engedély időpontjáig, hanem a jogosítvány tulajdonosának az azt megelőző legutolsó születésnapjáig lesz érvényes. Szélsőséges esetben ez akár 11 hónappal is megrövidítheti az öt, vagy tízéves időszakot.

A polgár születi idejének hónapjával és napjával megegyezően állapítják meg a személyazonosító okmány és az úti okmány érvényességi idejét is.

A módosítások eredményeképpen valamennyi, személyazonosításra is alkalmas okmányérvényességi ideje - a könnyebb ügyintézés érdekében - ezzel elősegítve az okmányok érvényességi idejének nyomon követhetőségét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk