2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Mindannyiunkat érintő változás: eltörlik az óraátállítást


Ezek voltak 2018 35. hetének legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

Bréking: még ma eltörlik Magyarországon is az óraátállítást

A német közszolgálati televízióban jelentette be Jean-Claude Juncker, hogy eltörlik az EU-ban az óraátállítást. A sajtóinformációk reggel ellentmondásosak voltak azzal kapcsolatban, hogy a nyári vagy a téli időszámításra állunk át, korábban mi is azt írtuk, hogy a télire, de ez később már egyáltalán nem tűnt biztosnak. A legfrissebb információk szerint minden tagállam maga döntheti majd el, hogy a jelenlegi téli vagy nyári időt választja.

Jöhet a 9 órás iskolakezdés? Itt a minisztérium hivatalos válasza

Pontosan egy hét múlva ezen a napon reggel 6 és 7 óra között egymillió magyar iskolás kel majd álmosan és nyűgösen. Jó lenne többet aludni, de lehetséges? Vajon egyszerűbb lenne a szülők, és persze az álmos kamaszok élete, ha egy órával később kezdődne a magyar iskolákban a tanítás? A 9 órás iskolakezdésről kérdeztük a jogalkotók és egy szakember véleményét.

Ilyen akció évente csak egyszer van: roham indult a Lidlbe, Aldiba, Intersparba

Bár augusztus második fele szinte csak az iskolakezdésről szólt, mégis az utolsó igazán nagy roham még erre a hétvégére várható a tanszerekért. Szeptember 3-án ugyanis becsöngetnek, úgyhogy akik eddig halogatták a tanszerek beszerzését, azoknak nincs mese el kell indulniuk beszerezni azokat. Ezek a kiadások azonban minden évben jócskán megterhelik a magyarok pénztárcáját, úgyhogy most összeszedtük, hogy a legnagyobb magyar áruházak milyen tematikus akciókkal várják a vásárlókat, hogy mindenki megtalálhassa a pénztárcájának legmegfelelőbb füzeteket, tollakat, iskolatáskákat.

Itt a bejelentés: komoly minimálbér emelés jöhet 2019-ben

Jelentősebb minimálbér- és garantált bérminimum-emelés jöhet jövőre is, ám a megváltozott munkaerőpiaci helyzet miatt a legkisebb kötelező keresetek szerepe egyre inkább csökken, mivel a dolgozók megtartásáért és toborzásáért folytatott harc miatt a cégeknek magasabb keresetekkel kell tartaniuk a versenyt - mondta Parragh László a Magyar Időknek.

Rengeteg a leállás a magyar bankoknál: ügyfelek millió nem férnek a pénzükhöz

Szinte egymást érik azok a hírek, mely arról számolnak be, hogy éppen melyik magyar banknál tapasztalható éppen valamilyen szintű leállás, aminek következtében az ügyfelek nem tudják használni internetbankjukat és/vagy a pénzintézet mobil applikációját. Bár a kimaradásokat rendszerint a lehető legrövidebb idő alatt igyekeznek orvosolni az érintettek, mégis egy-egy előre nem látott hiba okán több százezer ügyfél maradhat hoppon. A pénzintézetek ugyanakkor rendkívül szűkszavúan nyilatkoznak a felmerülő problémák számáról és miértjükkel kapcsolatban, ezért szakértő segítségével mentünk utána, mi történik valójában akkor, amikor valaki nem tud belépni internetbankjába, nem tud utalni vagy nem tudja használni bankja mobil applikációját.

Ennyit bukik Majka miatt Curtis: megszólalt a veterán menedzser

Néhány napja robbant a hír, hogy Majka kvázi kivágta Curtist a duójukból és a már lekötött koncerteket egyedül csinálja meg. Tegnap hosszú interjúban tárta fel a döntés okait Majka, aki Curtis kokainfüggőségét okolta a kialakult helyzetért. Nézzük, mennyibe kerülhet a válás Curtisnek.

Ezért jár bevásárolni Romániába rengeteg magyar család

Óriási különbségek mutatkoznak az Európai Unióban a fogyasztási javak és szolgáltatások árait illetően. A vizsgált országok közül Magyarország például a negyedik legolcsóbb országnak számít az EU-ban, ami azt jelenti, hogy hazánk több mint 40 százalékkal olcsóbb az uniós átlagnál.

Ismét veszélyben az OTP ügyfelei: mutatjuk, hogyan verhetnek át

Úgy tűnik nem adják fel a csalók: a mai nap folyamán újabb, első ránézésre az OTP Bank által küldött üzenetek érkeztek az egyik szerkesztőségi email-címünkre. A gyanús üzenetekben arra kérik a címzetteket, hogy a megadott linken "frissítsék fiókjaikat". A valódi cél azonban nyilvánvaló módon valami egészen más: a csalók a gyanútlan ügyfelek netbankos azonosítóira és kódjaira utaznak.

Félmillió magyar kaphat új okmányt: szeptember elején indul a regisztráció

Szeptember 1-jétől lehet igényelni a Magyar Horgászkártyát. Az új plasztik alapú dokumentum jövő év január 1-től váltja ki a jelenlegi, papíralapú horgászigazolványt. A változás közel félmillió magyart érint, akinek van állami horgászjegye.

Több ezer forintot húzhatsz ki a bankod zsebéből: néhány kattintás az egész

Bár egyre kisebb a különbség az elektronikus és a dombornyomott bankkártyák között, aki vásárol az interneten vagy sokat utazik külföldre, nyugodtabb lehet, ha dombornyomott kártya lapul a zsebében. Ezeknek a kártyáknak az éves díja viszont jellemzően sokkal magasabb, mint az elektronikus kártyáké, ezért mutatunk két ingyenes megoldást arra, hogy legyen egy ilyen kártyád. Ha pedig 72 500 forintnál kevesebb készpénzre van szükséged havonta, akkor úgy spórolhatod meg a jelenlegi bankkártyád éves díját, hogy a magyar bankkártyákkal járó ingyenes képszpénzfelvételi lehetőségről sem kell lemondanod, mivel ezt már több külföldi szolgáltató is megadja neked.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.