14 °C Budapest

Mi már tudjuk, mit néznek a magyarok a hosszú hétvégén: valószínűleg nem tűzijátékot

2020. augusztus 20. 19:32

Miután a csodálatos időjárás a hosszú hétvégén végre lehetővé tette a kirándulást, strandolást, aktív kikapcsolódást és még az augusztus 20-i ünnepi programok is várják az érdeklődőket, mindenki kellőképpen kifáradva veheti le magát a kanapéra otthon esténként. Ilyenkor az embernek már sokszor kapcsolgatni sincs ereje, de semmi vész! A Pénzcentrum összegyűjtötte, mit érdemes nézni a hétvégén a TV-ben, illetve a streaming szolgáltatók műsorából.

A hosszú hétvégén is próbálnak a különféle szolgáltatók jobbnál jobb filmekkel a képernyő elé csábítani kicsiket és nagyokat egyaránt. Lássuk, hogy mit adnak a csatornák, és milyen újdonságok kerülnek a streaming szolgáltatóknál a kínálatba.

TV műsor

A kimerítő augusztus 20-i programok után még mindig lesz esély elcsípni A nemzet aranyát az RTL-en 22:25-kor. Ha valamivel hamarabb hazaérnénk, 21:40-kor kezdődik a TV2-őn a Koszorúslányok. A Viasat 3-on 16:10-től kezdődően 23:40-ig bezárólag Vasember-trilógia maraton lesz, ha már a mozikban egy szál szuperhősfilm se akadt a nyáron. Ennél már csak a Film+ dobása erősebb: Bud Spencer és Terence Hill filmek áradatát zúdítják ránk délutántól - címeket felesleges is írni, hiszen... 16:30-tól a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt. 18:50-től ismerkedés a tibeti konyhával, mottó: mi mindenre jó a köles. 20:55-től pedig csak a Puffin adhat neked erőt és mindent lebíró akaratot.

Pénteken 19:40-től a TV2-n jön egy európai romantikus film, a Szerelem második látásra, 20:30-tól viszont vetítik a Dunán a 13. részes A Tenkes kapitánya első két részét! A Visaton 21:00-tól a Jégvarázs lesz műsoron, a Film+ pedig a Faterok motoront és a Szupercellát adja.

Szombaton a jön az Amazonas kincse a TV2-n, utána John Wick, igazi családi mozi lehet a nyarak Reszkessetek betörőkje: az Apád-anyád idejöjjön! a Coolon. A Viasaton, aki lemaradt a Jégvarázsról előző nap, pótolhatja, viszont utána már egy felnőttek számára is elvezhető mese, a Coco következik 21:00-tól. Szuperhősökből sosem elég, így a Film+ elhozza Az acélembert, amelyben Henry Cavillnek még egészséges haszíne volt, mielőtt Geraltként elvesztette emberi jellegét. A FilmCafén este pedig a Tükröm, tükröm lesz...

Vasárnap az RTL-en a Kavarás című Adam Sandler-vígjáték megy majd, és ezzel mindent el is mondtunk. A jó hír, ha elkezdtük, és nem bírjuk, 21:20-kor átkapcsolhatunk a Szakíts, ha bírsz!-ra a TV2-n. Lehetséges, hogy még mindig jobban járunk inkább ha a Dunán elkezdjük nézni a Csinibabát, aztán ha ráuntunk, átkapcsolunk a Kincsemre a Coolon. Vagy inkább legyen a Viasat3 és nézzük meg egymás után a két nagy kedvenc Pixar-filmet, a Cocót, és az Agymanókat? Vagy hagyjuk az egészet, és tartsunk történelmies napot: 17:45-től Trója, utána pedig Perzsia hercege: Az idő homokja 20:50-től a Film+ csatornán.

HBO GO

Augusztus 20-án hogyha könnyed sorozatos hangulatban lennénk, végignézhetjük a szinkronos Avenue 5 című sci-fi vígjáték mind a 9 részét a főszerepben Hugh Laurieval (Dr. House) melyben egy űrturisztikai katasztrófa kellős közepében csöppenek hőseink. Új film a műsortárban a Zongoralecke című doksifilm, amely Jane Champion azonos című, három Oscar-díjas balettjének Jiří Bubeníček és ikertestvére, a tervező Otto általi újragondolásának történetét követhetjük végig. Új-Zéland, balett, mi kell még?

Mondjuk, jöhet az Equilibrium, Christian Bale-lel és Sean Beannel? Ebben a filmben a harmadik világháború után a megtépázott emberiség élére egy gonosz csoport áll, az Atya vezetésével. Ő és emberei totálisan betiltanak mindennemű művészeti alkotást, sőt az érzelmek átélését is. Csakhogy bumm, Christian Bale közbelép!

Pénteken lehet nosztalgiázni az Aranyélet első évadával, vagy pótolni, ha valaki lemaradt volna anno a 2010-es évek magyar televíziózásának nagy mérföldkövéről. Aki inkább filmezne, az megnézheti többek közt az Übergáz címűanimációs vígjátékot, melyben a főszereplő Stu napközben egy barkácsboltban dolgozik, a nap másik felében pedig Uber-sofőrként igyekszik boldogulni. Egy napon felvesz az autójába egy kigyúrt utast, akiről hamarosan kiderül, hogy nyomozó, és egy veszedelmes kábítószerkereskedő után nyomoz, aki meggyilkolta a társát. A probléma az, hogy nemrég műtötték a szemét, és alig lát, így aztán Stu lesz a "szeme", és mindenhová magával cipeli. Szerencsétlen Stu kétségbeesetten próbája menteni az életét, és megtartani magasszintű Uber értékelését.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szombaton szintén egy szuper animációs vígjáték kerül fel az online tékába: a Kémesítve. Kicsik, nagyok szórakozását garantálja, hogy hozza a klasszikus kémfilmek minden kötelező elemét, egyben ki is figurázza, és a szülők sem kaparják majd le az arcukat unalmukban. Jön még a Goldie című tinidráma, amelyben a főszereplő azért küzd, hogy szerepet kapjon egy hip-hop videóban, és hogy távol tartsa a gyermekjóléti szolgálatot attól, hogy elválasszák húgaitól, Sherrie-től és Supreme-től, miután az anyjukat bezárták.

Aztán itt lesz még a Super8, jó kis családi film, nagyobb gyerkőcökkel, talán csak anyák nem lesznek különösképpen oda érte, viszont akár haragszunk J. J. Abramsre a Star Wars - ééés a Star Trek, stb. - miatt, akár nem, ezt a filmet tisztességesen összerakta: néhány kölyök éli világát egy amerikai kisvárosban az 1970-es évek végén, épp zombifilmet forgatnak egy helyi vasútállomáson, amikor különös dolgok történnek... kisiklik mellettük a vonat, de a bonyodalmak csak ott kezdődnek igazán, amikor ezután a hadsereg megjelenik a kisvárosban. A srácok kamerája ugyanis rögzített dolgokat, amit nem kellett volna, plusz szuvenír is vittek a helyszínről.

Vasárnap egy igazi premierfilm, az Amerikai pác érkezik az online tékába. Végre, aki imádja a Seth Rogen-filmeket, annak azért, aki pedig még nem imádja, azoknak azért kötelező. Jön még a Macska a falban című dráma, és a tini romkom Kszi, Simon.

Netflix

Augusztus 20-án a Családi kötelkékek című Netflix original kerül műsorra, pénteken pedig az Éjszaka meglepetésekkel. Természetesen a Netflix tele van rengeteg szuper tartalommal... csak győzzük kikeresni. A streaming szolgáltató most döbbent rá egyébként arra, hogy sok felhasználó nem tud mit kezdeni a hatalmas kínálattal. Gyakran rendkívül hosszú időt vesz igénybe a tartalom böngészése, kiválasztása. Ráadásul egyesek annyira beleunnak a keresgélésbe, hogy aztán el sem jutnak odáig, hogy megnézzenek valamit.

Ezen próbálnak most változtatni a shuffle funkció bevezetésével.

A Suffle Play célja, hogy segítsen dönteni a felhasználóknak abban, hogy milyen filmet vagy sorozatot nézzenek. A tesztelés már július óta zajlik, a funkció a következő időszakban pedig egyre több előfizetésnél lesz elérhető.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm