2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Mi folyik itt? Nem kell az ingyenpénz a magyar családoknak

  • Népszava
  • 2019. augusztus 30. péntek 09:30

Május 22. óta lehet pályázni gázkonvektorok cseréjének támogatására, azonban az érdeklődés minden korábbi várakozást alulmúl - írja a Népszava.

Már csak péntek éjfélig adható be támogatási kérelem a gázkonvektorcsereprogram oldalán, melynek során vissza nem térítendő támogatásokat lehet igényelni. Lakásonként a beruházás 60 százalékát meg nem haladó összeget, legfeljebb 750 ezer forintot lehet igényelni konvektorok cseréjére.

Ám az érdeklődés minden korábbi várakozást alulmúlt, negyed év sem bizonyult elegendőnek a források lekötésére.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) Nonprofit Közhasznú Kft. hárommillióra teszi az elavult (környezetszennyező, magas fogyasztású, olykor életveszélyes) gázkonvektorok számát idehaza.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked