4 °C Budapest

Mi a végtelen jel jelentése? Végtelen jel tetoválás, végtelen jel billentyűzet

2020. november 1. 19:00

Ez a végtelen jel jelentése: végtelen jel tetoválás csuklóra / más testrészre? Tudd, meg, mi a végtelen jel jelentése és hol található a végtelen jel billentyűzet készletünkben!

Gyakran jön velünk szembe már a hétköznapok során is a végtelen jel: akár egy komolyabb matematikai számítás, akár egy végtelen jel tetoválás formájában, de a rejtélyes fektetett nyolcas gyakori szimbólum életünkben. Cikkünkben most lerántjuk a leplet a végtelen jel eredetéről, elmondjuk, mi a végtelen jel jelentése átvitt értelemben, és hogy miért olyan misztikus sokak számára ez a szimbólum.

Így néz ki a végtelen jel.

A végtelen jel jelentése

1. Végtelen jel a matematikában

A matematikában a végtelen jel a megszámlálhatatlanul sok mennyiséget jelöli, ugyanis a számok sorának soha sincs vége, mindig lehet folytatni. A végtelen jel használata nem ismeretlen jelenség már a középiskolás matematikában sem: gyakran végzünk számításokat a végtelen jel használatával, ám a végtelen jel egy egyenletben közel sem olyan misztikus tényező, mint azt gondolnánk.

2. Végtelen jel a teológiában, filozófiában

A végtelen jel jelentése a teológiában annál összetettebb: itt a végtelen jel Isten határtalan hatalmára, mennyiségének, természetének végtelenségére utal. A teológiai nézőpont szerint Isten, mint egy megfoghatatlan fogalom, mindenhol jelen van egyszerre, kezdet és vég nélkül, ezt hivatott szimbolizálni a végtelen jel is. A filozófiában a végtelen teret, eszmét is szimbolizálhatja a végtelen jel.

A végtelen jel ősi eredete

A végtelen jelet számos kultúra használja, évezredekre visszanyúló hagyományokban bukkan fel. Indiában és Tibetben a végtelen jel a tökéletesség szimbóluma, a keltáknál viszont a végtelen jel egy más verzióját, a végtelen csomót ismerhetjük fel számos történelmi ereklyén. Maga a végtelen jel elnevezés John Wallis angol matematikushoz kötődik (1616-1703), aki meghonosította azt a matematikában. Visszavezethető a római 1000-es számhoz és a görög Omega betűhöz is.

Végtelen jel tetoválás

A végtelen jel tetoválás csuklóra, bokára gyakran kerül, kifejezetten közkedvelt szimbólumnak számít egyszerű, mégis szubjektív jelentéshordozása miatt. A végtelen jel jelentése a tetoválások esetében általában egy-egy sajátos történetre utal. Összeszedtük, mi a végtelen jel tetoválás jelentése a leggyakrabban:

  • nincs vég és kezdet;
  • egység;
  • örök szerelem;
  • örök hűség;
  • öröklét, örökkévalóság;
  • végtelenség;
  • örök élet;
  • folytonosság;
  • hit, Isten végtelensége.

Végtelen jel billentyűzet: hol találom a szimbólumot?

A végtelen jel a klaviatúrán nem található meg, ám szövegszerkesztő programokban a különleges karakterek, szimbólumok beszúrása menüpontban elérhető a lehetőség [ ∞ ].

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem