17 °C Budapest

Megtaláltuk: ennyiért árulják a világhírű magyar díva luxusvilláját

2018. július 15. 14:35

A 2016 decemberében elhunyt Gábor Zsazsa személyes tárgyait legutóbb közel 250 millió forintért árverezték el. Most azonban a világhírű díva egykori otthonát is áruba bocsájtották, és nem kevesebb mint hat és fél milliárd forintot kérnek érte. A Pénzcentrum pedig megtalálta a hirdetést, úgyhogy most te is megnézheted, hogy miért kérik el ezt a rengeteg pénzt.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Frederic von Anhalt, Gábor Zsazsa utolsó férje egymillió dollárt, azaz közel 250 millió forintot keresett elhunyt felesége, Gábor Zsazsa tárgyainak elárverezésével. Ezúttal azonban a világhírű magyar díva egykori Bel Air-i otthonát is áruba bocsájtották

nem kevesebb mint 23,45 millió dollárért, azaz átszámolva hat és fél milliárd forintért.

A magyar díva egyébként még 1973-ban vásárolta (250 000 dollárért) a 9 000 négyzetméteres Francia-stílusú birtokot, amin hat hálószobás, hat fürdőszobás háza áll. A birtokon egyébként medence és tágas terasz is található, és ha mindez még nem volna elég, maga Elvis Presley is partizott a helyen. De később megfordultak a házban olyan vendégek is, mint Frank Sinatra, Ronald Reagan, és II. Erzsébet királynő. A házról további képek itt érhetők el.

Forrás: realtor.com

Na, de mi a helyzet a hazai lakásárakkal?

Mostanra valószínűleg már mindenki tisztában van azzal, hogy az utóbbi időszakban jelentősen megemelkedtek a magyarországi lakásárak. Ez a jelenség először Budapesten és a nagyobb városokban volt megfigyelhető, de az utóbbi időszakban már vidéken is megindult a drágulási folyamat.

{{BANK360BANNER_LTP}}

Ettől függetlenül még mindig jelentős különbségek lehetnek a lakásárak között, és nem csak város-vidék viszonylatában, hanem Budapesten belül is. Messze az 5. kerület a legdrágább, ahol az új lakások átlagos fajlagos ára meghaladja a 2 millió forintot is. De az is 1 millió forint feletti négyzetméterárakkal szembesül, aki az 1., a 2. és a 12. kerületben szeretne lakást vásárolni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Legolcsóbban a dél-pesti kerületekben juthatunk új lakáshoz, hiszen itt mindenhol 600 ezer forint alatt maradnak a fajlagos árak, de több kerületben még az 500 ezer forintot sem érik el.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

A használt lakások tekintetében valamelyest szerényebbek a négyzetméterárak. A tavalyi év első 9 hónapjának adatai alapján a Budapest 1., 2. és 12. kerületében 600 ezer forint környékén voltak a használt lakások négyzetméterárai, de a 11. kerületben is közelítette az ingatlanok fajlagos ára a félmillió forintot. Jóval olcsóbban vehet lakást az, aki a 3., esetleg a 23. kerületben nézelődik: itt 300 és 400 ezer forint között mozogtak az átlagos négyzetméterárak tavaly év végén.

(via Realtor)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm