2018. augusztus 20. hétfő István

Megtaláltuk: ennyiért árulják a világhírű magyar díva luxusvilláját


A 2016 decemberében elhunyt Gábor Zsazsa személyes tárgyait legutóbb közel 250 millió forintért árverezték el. Most azonban a világhírű díva egykori otthonát is áruba bocsájtották, és nem kevesebb mint hat és fél milliárd forintot kérnek érte. A Pénzcentrum pedig megtalálta a hirdetést, úgyhogy most te is megnézheted, hogy miért kérik el ezt a rengeteg pénzt.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Frederic von Anhalt, Gábor Zsazsa utolsó férje egymillió dollárt, azaz közel 250 millió forintot keresett elhunyt felesége, Gábor Zsazsa tárgyainak elárverezésével. Ezúttal azonban a világhírű magyar díva egykori Bel Air-i otthonát is áruba bocsájtották

nem kevesebb mint 23,45 millió dollárért, azaz átszámolva hat és fél milliárd forintért.

A magyar díva egyébként még 1973-ban vásárolta (250 000 dollárért) a 9 000 négyzetméteres Francia-stílusú birtokot, amin hat hálószobás, hat fürdőszobás háza áll. A birtokon egyébként medence és tágas terasz is található, és ha mindez még nem volna elég, maga Elvis Presley is partizott a helyen. De később megfordultak a házban olyan vendégek is, mint Frank Sinatra, Ronald Reagan, és II. Erzsébet királynő. A házról további képek itt érhetők el.


Forrás: realtor.com

Na, de mi a helyzet a hazai lakásárakkal?

Mostanra valószínűleg már mindenki tisztában van azzal, hogy az utóbbi időszakban jelentősen megemelkedtek a magyarországi lakásárak. Ez a jelenség először Budapesten és a nagyobb városokban volt megfigyelhető, de az utóbbi időszakban már vidéken is megindult a drágulási folyamat.

Ettől függetlenül még mindig jelentős különbségek lehetnek a lakásárak között, és nem csak város-vidék viszonylatában, hanem Budapesten belül is. Messze az 5. kerület a legdrágább, ahol az új lakások átlagos fajlagos ára meghaladja a 2 millió forintot is. De az is 1 millió forint feletti négyzetméterárakkal szembesül, aki az 1., a 2. és a 12. kerületben szeretne lakást vásárolni.

Legolcsóbban a dél-pesti kerületekben juthatunk új lakáshoz, hiszen itt mindenhol 600 ezer forint alatt maradnak a fajlagos árak, de több kerületben még az 500 ezer forintot sem érik el.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

A használt lakások tekintetében valamelyest szerényebbek a négyzetméterárak. A tavalyi év első 9 hónapjának adatai alapján a Budapest 1., 2. és 12. kerületében 600 ezer forint környékén voltak a használt lakások négyzetméterárai, de a 11. kerületben is közelítette az ingatlanok fajlagos ára a félmillió forintot. Jóval olcsóbban vehet lakást az, aki a 3., esetleg a 23. kerületben nézelődik: itt 300 és 400 ezer forint között mozogtak az átlagos négyzetméterárak tavaly év végén.

(via Realtor)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 34 571 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank 35 018 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, és az ERSTE Bank konstrukcióját is. Az OTP Bank ügyfelei viszont jobb, ha résen vannak, náluk ugyanis 19,55%-os THM fut, ami 45 604 forintos törlesztőt jelent. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS