Megtaláltuk a hirdetést: dupla áron árulják Gesztesi Károly budakalászi luxusvilláját

2020. július 1. 14:05

Eladóvá vált a januárban elhunyt színész, Gesztesi Károly luxusháza, amelyet most 210 milliós vételáron kínálnak egy ingatlanos portálon. Vélhetően az örökösök döntöttek az eladás mellett - bár az ingatlant nem először kínálják eladásra. Négy évvel ezelőtt még 98 millióért árulták ugyanezt a budakalászi villát, azonban azóta sokat emelkedtek a négyzetméterárak.

Gesztesi Károly januárban tragikus hirtelenséggel hunyt el. Az 56 éves színész a budapesti Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel. Most vélhetően a család amellett döntött, hogy eladja a néhai színész 217 négyzetméter alapterületű budakalászi luxusházát: 210 millió forintos áron, azaz 967 742 forintért négyzetméterenként.

A villa nem először vált eladóvá, viszont akkor még, ahogy a Pénzcentrum is beszámolt róla, 451 613 forint volt négyzetmétere. Most, négy évvel később, több mint a dupláját éri az ingatlan. Ez nem is csoda, hiszen az ingatlanárak folyamatosan emelkedtek az elmúlt években, főként 2018-ról 2019-re ugrott meg a négyzetméterár. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Budapesten 2016. II. negyedévében 357 ezer forint volt egy lakás átlagos négyzetméterára, míg 2019. IV. negyedévében már 648 ezer, ha csak a használt lakások árát tekintjük.

Az Otthontérkép adatai alapján Budakalászon 296 ezer forint az átlagos négyzetméterár. Természetesen ez mindig függ attól is, milyen típusú ingatlan: használt vagy új, családi ház, lakás, sorház, stb. A színész valamikori villája egyértelműen a luxusingatlan kategóriába tartozik, amelynek - ezek szerint - triplája is lehet a négyzetméterára, mint az átlag. A hirdetés szövege szerint az ingatlan "a mediterrán stílus szerelmeseinek jelenthet gyönyörű otthont". Az is kideül, hogy a ház egy szintes, és két külön lakásból áll, amelyek igény szerint összenyithatóak.

Forrás: ingatlan.com

Az egyik lakásban egy nappali, négy hálószoba, gardrób, konyha étkezővel-kamrával, fürdőszoba tartozik, a másik pedig nappali, két háló, gardrób, konyha-étkező beosztású. A hirdetés szövege szerint nagyon világos, körbe napos, jó térkiosztású ingatlan.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Remek ízléssel és nagy körültekintéssel, szeretettel épült. Csodálatos 914 nm-es kertje, a kényelmes 4 állásos belső parkoló, a tiszta levegő, mely a pilisi hegyekből árad, valamint a nagy terasz panorámával, jakuzzival és az úszómedence igazi paradicsomi élményt nyújtanak

- olvasható a portálon. A színész a sajtó szerint közel 30 ingatlanban lakott élete során, de ezt a luxusházat sikerült teljesen a saját ízlésére formálnia.

Címlapkép forrása: ingatlan.com

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm