2019. július 20. szombat Illés

Megoldás a krízisre: vidéken telepednek le, így együtt marad a család


Életviteli, szociális, vagy családi krízis miatt otthontalanná vált családok számára nyújtanak átmeneti ellátást a Somogy megyei Kastélyosdombón annak érdekében, hogy a család egysége megmaradjon. Az ország egész területéről fogadják a kiskorú gyermekeket nevelő családokat, hogy a krízishelyzet enyhítésén túl segítsék a felzárkóztatást, és a lelki sérülések nyomait, miközben életvezetési, munkaerőpiaci, jogi, illetve pszichológiai tanácsadásban is részesülhetnek. Végeredményben a családok véglegesen elhagyhatják a szociális ellátórendszert, és önálló életet kezdhetnek, elsősorban vidéken, kiélvezve annak minden előnyét és lehetőségeit.

Az Ökumenikus Segélyszervezetnek több átmeneti otthona van az ország különböző pontjain. A kastélyosdombói Szociális és Fejlesztő Központ, Családok Átmeneti Otthona 2013 óta fogadja a krízishelyzetből menekülő családokat. Az egyszerre negyven embert is befogadó intézményben éves szinten 10-15 család fordul meg, és a sorsfordító házakban további 30 ember elhelyezésére van lehetőség. A térségi gyermekfejlesztő programoknak köszönhetően éves szinten átlagosan 200 gyermekkel kerülnek kapcsolatba.

Amikor létrejöttek az első átmeneti otthonok, hatalmas volt a munkanélküliség az országban és a segítségre szoruló családok évtizedeken át rendszerhasználók maradtak, generációk nőttek fel intézményről-intézményre járva. A kastélyosdombói épületet hat éve a megyei önkormányzat ajánlotta fel a segélyszervezet számára, amivel lehetőséget kaptunk arra, hogy amit felújítunk, azt lelakhatjuk. Elindult egy nagyszabású gyűjtés és egyetlen advent alatt olyan sokan adományoztak, hogy hamarosan megnyithattuk a kapukat

- mondta a HelloVidék kérdésére Pintér-Buruzs Anikó központvezető. A Kastélyosdombón töltött maximum egy, másfél év alatt a krízishelyzet enyhítésén túl a szülő vagy szülők és a gyermekek családként együtt maradva kapnak valódi esélyt a továbblépésre. Személyre szabott szolgáltatásokkal nyújtanak lehetőséget hozott problémáik megoldására, valamint olyan készségek elsajátítására, amelyek segítik őket a társadalomba való visszailleszkedésben.

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

JÓL JÖNNE 800 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 800 ezres forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 17 775 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen nyújtja (THM 13,41%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 18 198 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, az OTP, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS