2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Megkönnyebbülhetnek a családok: sorra nyitnak a gyerekházak vidéken


A gyerekházak alapvető célja, hogy a hátrányos helyzetű településeken, településrészeken olyan szolgáltatásokat biztosítsanak a nehéz körülmények között élő családok gyermekei számára, amelyek hozzájárulnak a későbbi iskolai sikerességükhöz. A vírus azonban az ő működésükbe is beleszólt - számol be a HelloVidék.

Persze a Biztos Kezdet Gyerekházak országszerte rugalmasan és segítőkészen reagáltak az új koronavírus-járványra, a nyomában járó korlátozásokra, a folyamatosan változó jogi környezetre és a rendeletekre.

Mi szinte ugyanúgy dolgoztunk a zárva tartás ideje alatt is, hiszen rengeteg volt a feladat. Az időseknek segítettünk bevásárolni vagy gyógyszertárba menni, az anyukákat pedig támogattuk a mindennapi feladatok elvégzésében, a kihívások leküzdésében. A közösségi oldalukon, illetve egy zárt csoportban is folyamatos volt a kapcsolattartás az édesanyákkal. A Gyerekház körüli munkákat is ugyanúgy folytattuk: veteményes kertet hoztunk létre, virágokat ültettünk, az épületekben festettünk. Elvégeztük azokat a munkákat, amiket csak egy leállás ideje alatt lehet megoldani. Kihasználtuk a lehetőségeinket. Június elején aztán újraindultunk, de egyelőre még csak óvatosan kezeljük a dolgokat. Úgy tervezzük, hogy az állandó programjaink júliusban elindulnak, már gyűlnek az adományok a ruha- és játékosztáshoz is. A tervek szerint decemberben átköltöztünk a végleges helyünkre, ezért bőven akadt még munkák a ház körül. Nyáron emellett még képzésekre is fogunk járni a munkatársaimmal, mivel az is félbemaradt a vírus miatt


- mondta el a HelloVidék kérdésére Harasztia Judit, a Somogy megyei csokonyavisontai Tulipán Biztos Kezdet Gyerekház szakmai vezetője.

Ha elolvasnád a teljes interjút, KATT!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.