2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Megadóztatják a lakáskiadókat Józsefvárosban

  • hvg.hu
  • 2014. december 9. kedd 17:02

Kellemetlen újévi meglepetés: Budapest VIII. kerületében új helyi adót vezet be az önkormányzat. A kiadott lakások után kell fizetni.


2015. január 1-jétől él egy új helyi adó Budapest 8. kerületében: a kiadott lakások után évi 28 140 forintot kell fizetnie a bérbe adónak, derül ki az önkormányzat hirdetményéből - írja a hvg.hu.

A határozatlan időre bevezetett adót azoknak kell megfizetnie

  • akinek Józsefvárosban van a lakása, de nem abban él, vagy bejelentett lakcímmel nem rendelkezik,
  • a lakását, vagy annak csak egy részét (pl. egyik szobáját) lakás céljára bérbe adja.

A díj egységesen 28 140 forint - egy 300 nm-es lakásra éppúgy, mint egy kis szobára. Az adót a tulajdonosnak kell bevallania az önkormányzatnak.

Nem vonatkozik az adó azokra a helyi lakosokra, akik, a Józsefvárosban bejelentett lakcímmel rendelkeznek, és azokra sem, akik VIII. kerületi önkormányzati bérlakásban élnek, illetve ha valaki cégtől bérli a lakását és oda be is van jelentve, szintén mentesül a fizetés alól. A bevallásra kötelezetteknek január 15-ig kell bevallaniuk az adót, a változásokról 15 napos határidőn belül kell értesíteni az önkormányzatot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 3 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk