2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Még mindig hihetetlenül népszerű a Posta egyik legósdibb szolgáltatása


A tavalyi évben mindennap nagyjából száz táviratot adtunk fel Magyarországon. Igaz, ez elhanyagolható mennyiség a digitális üzenetküldés forgalmához képest, ám a Magyar Posta Zrt. továbbra is fenntartja a szolgáltatást - számol be a Magyar Nemzet.

A törvény már nem kötelezi a Magyar Posta Zrt.-t a táviratküldő szolgáltatás fenntartására, mégis van rá lehetőség Magyarországon: tavaly is 35 ezer telegrammot adtak fel a posta rendszerén keresztül - tájékoztatta a társaság a lapot.

Vagyis naponta átlagosan 96 kérés érkezett a társasághoz. Ez nem teljes kép, hiszen a Magyar Telekom és az Invitel is biztosítja ezt a szolgáltatást. Az ügyfelek háromféleképpen adhatnak fel táviratot: személyesen az egyes postákon, online a Posta.hu oldalon vagy pedig telefonon keresztül.

A közönséges távirat első oldalának díja 2190 forint, minden további oldalért 320 forintot kell fizetni. A levéltávirat 1745 forintba, annak további oldalai 295 forintba kerülnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS