2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Más közművek is összevonhatják a számláikat


A Magyar Energetikai és Közmű Szabályozási Hivatal (MEKH) nem lát kivetnivalót abban, hogy a Démász összevonja a kis összegű számlákat, azonban lapunk kérdésére adott válaszában előrevetíti, hogy a közeljövőben minden szolgáltató esetében felülvizsgálja az értékhatárt - írja a Népszava.


A Szegedet is ellátó Démász áramszolgáltató a bruttó 6350, nettó ötezer forint alatti havi fogyasztásról nem állít ki számlát, hanem azokat összevonva küldi ki a többnyire kispénzű kisfogyasztóknak. Szerintük a halasztott fizetés előnyös az érintettek számára. Több kisnyugdíjas nem értette meg, hogy ez nekik miért jó, mert tegnapi számunkban éppen amiatt panaszkodtak, hogy ezeket a több havi, összevont számlákat képtelenek kigazdálkodni.

A Démász tapasztalatai azt mutatják, hogy a kisebb összegű, ötezer forintot el nem érő számlákat többször fizetik késedelmesen, mint az ennél magasabb értékű tartozásokat. A számlaküldés menetét ezért módosította a szolgáltató. Az MKEH egyébként arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a gyakorlat más közműszolgáltatóknál is létezik, vagyis érdemes lesz figyelni, hogy miként kapjuk meg a csekkeinket a következő néhány hónapban.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Nem dőlhetnek hátra a magyar devizahitelesek? Fontos ügyben dönt az EU bírósága
A legtöbb magyar adóst érintheti, akinek 2015 előtt devizahitele volt.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked