2 °C Budapest

Már napirenden van: végleg kivezetik ezt a szolgáltatást Magyarországon

2020. december 26. 15:03

Elsősorban az iparban hoz átütő fejlesztéseket az 5G, ám az egyéni fogyasztóknak is számos előnyt tartogat. Az új technológia már csak azért is megállíthatatlan, mert jóval gazdaságosabb az üzemeltetése, mint a mobilkommunikáció korábbi generációié.

3G kivezetése már napirenden van a hatóságnál és a piaci szereplőknél is: 2022 vége, 2023 eleje környékén történhet meg. Az akkor felszabaduló frekvenciákat az 5G-re lehet majd újrahasznosítani. Ez gazdaságossági, környezetvédelmi, fenntarthatósági szempontokból is jóval előnyösebb, mint a korábbi generációk használata - mondta Mácz Ákos, az 5G-koalíció szakmai vezetője a Magyar Nemzetnek.

Az évtized feléig több száz milliárd forintot tehet ki az ötödik generációs mobiltechnológiát (5G) érintő beruházások értéke Magyarországon - mondta a Magyar Nemzet érdeklődésére Mácz Ákos, az 5G-koalíció szakmai vezetője. Hozzátette, hogy a beruházásokban nemcsak a szolgáltatók, hanem az 5G-t az Ipar 4.0 keretében felhasználó ágazatok is jelentékeny mértékben részt vesznek - ilyenek például az intelligens közlekedés és logisztika, az okosagrárium, valamint az egészségügy és a szórakoztatóipar fejlesztői.

Elsősorban az iparban hoz átütő fejlesztéseket az 5G, ám az egyéni fogyasztóknak is számos előnyt tartogat. Arról szólva, hogy őket hogyan érinti az 5G várható terjedése, Mácz Ákos felidézte, hogy a mobilkommunikációs technológiában az 1980-as, 90-es évek óta nagyjából tízévente váltják egymást az egyes generációk, így az 5G is fokozatosan megjelenik a magánfogyasztók életében a következő néhány évben - írja a lap.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem