Májusban is marad a változékony idő: esős, szeles napok jönnek

MTI
2019. május 1. 20:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint holnap is többször kisüt majd a nap, de záporokra is lehet számítani.

Hazánkban csak néhol erősödik meg a szél, míg Európa több pontján ciklonok tombolnak majd.

Időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetektől északnyugatra, valamint a Skandináv-félsziget északi része fölött egy-egy ciklon örvénylik, amelynek hatására kontinensünk északnyugati, északi területe fölött többnyire erősen felhős az ég, és a hozzájuk tartozó frontok mentén szórványosan esik az eső, az északi tájakon havazik. Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Fekete-tengertől északnyugatra. Ugyanakkor Délnyugat-Európa és az Ural előtere fölött anticiklon helyezkedik el. Területén a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi vidékein és a tartósabban csapadékos tájakon 10 fok alatt alakul, másutt jellemzően 15 és 22 fok között változik. A legmelegebb a Pireneusi-félszigeten van, ahol a délutáni órákra többfelé 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé nyugat felől fokozatosan egyre melegebb, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek, erősödik a nappali felmelegedés.

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig

A fátyol- és gomolyfelhők mellett csütörtökön is több órára kisüt a nap, elsősorban keleten és északon helyenként alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A több helyen erős, néhol még viharos északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Megélénkül, néhol megerősödik a nyugati, délnyugati szél.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19 és 24 fok között alakul.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem