7 °C Budapest

Magyar ingatlanokat keresnek merészen alkudozó ázsiaiak: mutatjuk, mi kell nekik

2018. augusztus 22. 19:30

A Kínából érkező vevők vásárolják a legdrágább ingatlanokat a külföldiek körében, de a vietnámi vevők is megadják a módját a Magyarországon kezdett új életnek, derül ki egy friss piaci elemzéséből. Az Ázsiából érkező vevők jellemzően a 40-es éveik elején járnak, házastársukkal és gyermekükkel érkeznek, és több mint 90 százalékuknak Budapestre esik a választása, az ingatlanpiacon ajánlás útján választják ki közvetítői segítségüket.

Minden nemzetnek megvannak a sajátos igényei az ingatlanpiacon is. Az Ázsiából érkező vevőink kifejezetten szeretik a budai II. kerület egyes családi házas részeit, a pesti oldalon pedig a XVI. kerülteben is bőven tudnak válogatni a kifejezetten nagy családi házak közül. Amennyiben lakhatásuk mellett befektetésként is szeretnének vásárolni, akkor már ők is inkább a belváros felé veszik az irányt és ott keresnek kisebb-nagyobb lakásokat

- közölte Hegedűs László, a Duna House hidegkúti irodájának vezetője a cég közleményében. 

Bátran hagyatkoznak megérzéseikre és viszonylag gyorsan döntenek egy-egy ingatlan megtekintése után, az alku folyamán is merészebbek a magyaroknál. Az ingatlanközvetítőktől komplett segítséget várnak, a lakások, házak kiválasztása mellett sokszor segítünk nekik az adminisztrációs folyamatok útvesztőjében, vagy akár a környék megismertetésében is

- tette hozzá.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

A KSH adataiból kiderül, a kínaiak szánják a legtöbb pénzt új otthonukra. 2017-ben átlagosan 41,4 millió forintot költöttek egy-egy ingatlanra, míg a második legdrágábban vásárló francia vevők 33,1 milliót szántak az új lakásra, a Duna House adatai alapján utóbbi majdnem megegyezik a magyarok által vásárolt átlagos budapesti lakások árával. A kínai vevők nem csak a vásárolt ingatlanok érétkével tűnnek ki, hanem azzal is, hogy a németek után ők vannak jelen leginkább külföldiként a magyar piacon. De míg a németek a vidéki településeket részesítik előnyben, addig a kínaiak a budapesti piacon nézelődnek leggyakrabban.

A Magyarországon nem jártas érdeklődők, vevők számára nagy segítséget jelentenek a külföldiekre specializálódott szakemberek, legyen szó ingatlanosról, jogászról, tolmácsról. Különösen nagy segítséget jelentenek az Európán kívülről érkező személyeknek, akiknek az idegen kultúrával, eltérő szokásokkal is fokozottan meg kell küzdeni. Esetükben az idő is döntő tényező, hiszen néhány napos, esetleg pár hetes idelátogatás alatt kell jövőbeni lakhatásukról gondoskodni.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem