Magazinvillák Magyarországon: van, akinek semmi sem drága

2016. október 12. 14:05

Közel 100 olyan hirdetésre bukkantunk a legnagyobb hazai ingatlanos portálokon, amelyekben fontosnak tartották kiemelni, hogy az ingatlan szerepelt valamelyik lakáskultúra-, vagy építészeti magazinban. Kíváncsiak voltunk, vajon mennyibe is kerül ez a prémium.

Ha nem is tömegével, de gyakorta bukkannak fel a lakáspiacon olyan hirdetések, amelyekben a tulajdonos - vagy a közvetítő - fontosnak tartotta kiemelni, hogy az ingatlan szerepelt valamelyik lakáskultúra-, vagy építészeti magazinban. Mi rövid keresgélés után

közel 100 olyan aktuális hirdetésre bukkantunk, amelyben azzal dicsekednek, hogy az ingatlanról képes riport készült a Lakáskultúra, a Szép Házak, az Otthon, az Átrium, vagy éppen az Octogon egyik számában.

Szép, szép, de...

Az ugyan egyértelmű, hogy sokan szívesen lapozgatják az ilyen kiadványokat - őszinte leszek, a politikai, gazdasági hírek helyett én is inkább a Detail, az El Croquis, vagy éppen a Domus magazin online cikkeivel indítom a szombat reggelemet -, az viszont már kérdéses, hogy mennyire befolyásolja egy ingatlan értékesíthetőségét, ha építészeti értékeire a sajtó is felfigyelt.

Nos, Ditróy Gergely, az Otthontérkép vezető elemzője szerint attól még nem ér nagyságrendekkel többet egy ingatlan - legyen az egy nagyon trendi módon felújított belvárosi lakás, vagy egy álomkúria a semmi közepén -, hogy foglalkozott vele a szaksajtó, de az értékesítés szempontjából bőven akadnak előnyei is a dolognak.

A legfontosabb a nagyobb elérés, a tökéletes fotók (amik hiánya olykor még a legjobb lakások eladását is hátráltatja), és persze marketingérték, amit a hirdetésben ki is emelhetünk. Ezek együttesen segíthetnek az adott ingatlan gyorsabb értékesítésében és olyanok figyelmét is felkeltheti, akik akár alku nélkül, vagy minimális alkuval vennék meg a lakást. Ez pedig végeredményben okozhatja azt, hogy a piaci lehetőségekhez képest magasabb áron tudunk értékesíteni, vagyis ha az értékét ténylegesen nem is befolyásolja egy ingatlannak egy magazinban való megjelenés, közvetett módon elképzelhető, hogy magasabb áron tudjuk értékesíteni, mint anélkül

- összegezte Ditróy Gergely.

Nézzünk néhány konkrét példát!

Lakáskultúra - Felcsút

Mivel mással is kezdhetnénk a szemezgetést, mint ezzel a Felcsúton álló, 225 négyzetméteres, Ybl díjas tervező által megálmodott, összközműves családi házzal, ami

"2002-ben a Lakáskultúra különszámában is szerepelt".

Az ingatlant 56,9 millió forintos irányáron hirdetik, ami - az Otthontérkép statisztikái szerint - négyzetméterenként bő 100 ezer forinttal magasabb árcédulát jelent, mint a Fejér megyei Felcsút 147 ezer forintos átlagára.

Otthon magazin - Szentendre

Szentendre belvárosában, a Szamárhegy egyik csendes utcájában hirdetik ezt a 3 éve épült, "a gondosan megtervezett belső tereknek köszönhetően kifejezetten családbarát" otthont. A meglehetősen rövidke ajánlóban azt is kiemelik, hogy:

További képek, részletek az Otthon magazin 2015. augusztusi számában.

A 176 négyzetméteres családi ház egyébként 139 millió forintos árcédulát kapott (~790 eFt/nm), ami Szentendre 324 ezer forintos fajlagos árához viszonyítva ugyan magasnak, de a környék kiemelt ingatlanjaihoz viszonyítva már átlagos irányárnak tekinthető.

Octogon - Balatongyörök

Ínyenceknek ajánlják a magyar tenger északi partján, Balatongyörökön ezt a panorámás, a fenntarthatóság jegyében épült, "extrém" családi házat. Az ingatlan a szakmabeliek érdeklődését is felkeltette, nem véletlen, hogy arra is felhívják az érdeklődők figyelmét a hirdetésben, hogy

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"a házról bővebb ismeretek az OCTOGON magazin 2016/1 számában találhatók."

A tavaly épült, és ma 185 millió forintért piacra dobott, 280 négyzetméter alapterületű ingatlan esetében közel 661 ezer forintos fajlagos költséggel kalkulálhatnak az érdeklődők. Ez azt jelenti, hogy a balatongyöröki átlagáron (208 eFt/nm) számolva most harmad ennyiért is lehetne tetőt találni a fejünk fölé a Zala megyei településen.

Szép Házak - Fót

Fót-Öreghegy egyik legszebb, elvehetetlen panorámájú telkén árulják ezt a 2008-ban, minimalista stílusban épült, kétszintes családi házat. Habár a letisztult formavilág általában eléggé megosztja az embereket, a szakma mégis elismeri az építészeti műfaj létjogosultságát. Olyannyira, hogy a

családi ház 2011-ben elnyerte az év háza díját a Szép házak magazintól!

- emelik ki a hirdetésben.

Mindezért 185 millió forintot (660 eFt/nm) kérnek a tulajdonosok, ami az Otthontérkép statisztikái szerint, négyzetméterenként bő kétszer több a Pest megyei település fajlagos átlagáránál (266 eFt/nm).

Siófok, Aranypart

Végül, de nem utolsó sorban íme az egyik kedvencünk, amelyről egy rakat online lap cikkezett az elmúlt időszakban. Ahogy az az egyik hirdetésben is olvasható:

A Nők Lapja Szerkesztősége, beválogatta: A "10 MESÉS BALATON-PARTI NYARALÓ" KÖZÉ!!! Kétszer is írt róla az INDEX "10 GYÖNYÖRŰ ELADÓ RÉGI NYARALÓ A BALATONNÁL" valamint "16 CSODÁLATOS BAUHAUS-VILLA A MAGYAR INGATLANPIACON" címmel. Unlimitied Magazin és az ILOVE Balaton is elsőként említette meg a: "MENŐ HÁZAK A BALATONNÁL" című cikkeikben.

Az 1932-ben épült, 175 négyzetméteres villa irányára 79 millió forint (451 eFt/nm), ami mindössze 120 ezer forinttal több, mint a siófoki kistérség átlagára (313 eFt/nm). Ez még, a komolyabb felújítási költséggel is meglepően jó vételt jelent, hiszen az Aranyparton nem ritka a 800-900 ezres négyzetméterár sem. Mondjuk azt is érdemes hozzá tenni, hogy a rengeteg cikk "pr-cikk" ellenére sem talált új gazdára az épület évek óta.

Facebook beágyazáshttps://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpenzcentrum%2Fposts%2F10154625706258762%3A0&width=500

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem