21 °C Budapest

Luxuslakóparkot húznak fel a pesti bulinegyedben

2016. március 5. 11:05

Az új építésű lakásokat terhelő áfa csökkentése, valamint a CSOK kibővítése alaposan felforgatta az újlakás-piacot, számos fejlesztő jelentette be régi-új projektek elindítását. A belvárosban elsőként a Gozsdu Udvar és a Marina Part kivitelezője, a Triholding jelentette be, hogy új luxuslakópark építésébe kezd. Az ingatlanfejlesztő csoport a pesti bulinegyed ütőerének számító Király utcában kezdi meg fejlesztését, a K40 névre keresztelt 105 lakásos projekt tervezett átadása 2017 végére várható.

"A K40 lakásai után várhatóan vegyesen érdeklődnek majd a potenciális lakók és a (nem feltétlenül kizárólag külföldi, illetve intézményi) befektetők. Miközben a lakókat a környék felértékelődése és az egyre népszerűbb belvárosi életforma vonzza, a befektetők számára a rövid távú kiadással elérhető 6-8 százalékos hozam mellett az épület értékének folyamatos növekedése jelent hívó szót.

A többféle igény kielégítésére a több mint 100 lakásos kínálatban 28 és 95 négyzetméter közötti ingatlanokból válogathatnak az érdeklődők, átlagosan 900 ezer forintos négyzetméterenkénti áron.

Az előzetes érdeklődések alapján az is látszik, hogy a befektetők többsége várhatón belföldi vásárló lesz- mondta el a projektindító sajtótájékoztatón Aradi Ferenc, a TriHolding csoport projektvezetője.

A TriHolding nem csak a 7 emeletes K40 felépítésével reagál az új lakások iránt megnövekedett keresletre, a cég több új projekt előkészítését is végzi, valamint új telkeket is vásárol. A Király utcai 100 lakás mellett előkészületben van egy szintén 100 lakásos projekt a VII. kerületi Klauzál utcában, valamint további 600-700 új lakás létrehozása a XIII. kerületben, amelynek első üteme, 250 lakás építése még az idén megkezdődik.

Amennyiben a pozitív trend kitart a piacon, a cég a következő 2-3 évben akár 1000 új lakást is átadhat Budapesten.

Magasak-e a 900 ezer forintos négyzetméterárak Budapest belvárosában?

"Míg a hazai lakásárak jelenleg Románia és Montenegró szintjén vannak, addig Szlovákiában 30 százalékkal, Lengyelországban 60 százalékkal, Prágában pedig 120 százalékkal magasabbak az átlagárak. Úgyhogy van hova felzárkózni, és véleményem szerint fogunk is a jövőben, hiszen a gazdaság növekedése a vásárlóerő emelkedését hozza, ami a keresett lokációkban és ingatlantípusoknál további áremelkedést hoz" - összegezte piaci várakozásait a projektvezető.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem