14 °C Budapest

Lebukott Lagzi Lajcsi: mindent feléget maga mögött a mulatóssztár?

2016. március 18. 10:23

Lebukott Lagzi Lajcsi: egy német ingatlanhirdetési portálon bukkantunk rá a mocsai birtok hirdetésére. Több mint 2,6 milliárdot kérnek az egykori Esterházy-kúriáért.

Újabb fordulatot vett Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi és családjának kalandregénybe illő története. Az elmúlt napokban még azt találgatta a bulvársajtó, hova és miért utazott el a mulatóssztár - a Pénzcentrum azt is kiszámolta, mennyiért -, most pedig az borzolja a kedélyeket, hogy Lajcsi titokban hirdeti a családi birtokot.

És valóban, a Blikk nyomán a Pénzcentrum is megtalálta egy német ingatlanhirdetési portálon a mocsai birtok hirdetését, amely szerint melléképületekkel, halastóval és erdővel együtt

8,5 millió eurót, azaz 2,635 milliárd forintot kérnek Lajcsiék az egykori Esterházy-kúriáért.

Ér ez ennyit?

Ugyan az Otthontérkép adatbázisa szerint a Galambos család eddigi lakhelyén, vagyis a Komárom-Esztergom megyei Mocsán található átlagos ingatlanárak jelenleg nem túlzottan magasak (142 ezer Ft/nm), egy ilyen kúria még így is több száz milliós tételt jelent.

Habár túl sok érdemi információnk nincs az ingatlanról és annak jelenlegi állapotáról, az elmondható, hogy a több mint 100 hektáros birtokért, illetve a több épületből álló impozáns kúriáért kért 2,5 milliárd forint körüli kínálati ár nem tűnik teljesen elrugaszkodottnak nemzetközi viszonylatban. Ennek ellenére komoly meglepetés lenne, ha ennyi pénzért el is kelne a birtok

- mondta el a Pénzcentrum megkeresésére Ditróy Gergely, az Otthontérkép vezető elemzője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

{{EMBED:otthonterkep.hu/embed?q=Mocsa&s=elado&o=kinalati20160209&lat=47.67041&lng=18.1864415&z=15}}

Az elemző ugyanakkor felhívta arra is a figyelmet, hogy a vevő nem feltétlenül csak magánszemély lehet. "Ha kereskedelmi ingatlanként (pl. szálláshely) tekintünk a birtokra, mindjárt reálisabbnak tűnhet az ára" - fogalmazott Ditróy. Hozzátette:

Érdekesség, hogy bár nem magyar ingatlanhirdetési oldalon található az ajánlat, jelenleg ez tekinthető a legdrágább eladó magyar "családi háznak" az interneten.

Nos, bárki is érdeklődik majd az ingatlan után, azt nagyon fontos tisztáznia - ahogy tisztáznia kell(ene) azt minden magyar lakásvásárlónak is -, hogy az ingatlan tehermentes, tehát nincs rajta például közüzemi tartozás.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem