9 °C Budapest

Lázár: jön a CSOK felülvizsgálat és bővítik az ingyenes védőoltások körét

2017. október 19. 19:00

Egy hét kihagyás után ismét Kormányinfót tartott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és beszámolt a múlt heti kormányülésről és kabinetülésekről. A tárcavezető beszélt a CSOK felülvizsgálatáról, az ingyenes védőoltásokról, a kéményseprésről, a dugódíjakról és a a nyugdíjasoknak szánt év végi összegekről is.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hét kihagyás után megtartotta a 101. Kormányinfót. Ezen pedig több gazdasági kérdést is érintett. A legfontosabb információk a CSOK-ról, a nyugíjakról és a védőoltásokról esett.

CSOK-felülvizsgálat

Két vita van a kormány asztalán. Az egyik annak vizsgálata, hogy a támogatás közvetítése jól működik-e, mennyire bürokratikus. Az NGM erről készít egy jelentést, amit a kormány meghallgat. Lenne olyan bürokratikus könnyítés, ami segítené a vásárlókat.

A másik dolog, hogy a támogatási rendszert ki kell értékelni, a miniszterelnök ezzel személyesen foglalkozik. Vannak olyan kezdeményezések, hogy ezt hogyan lehetne kibővíteni. A használt ingatlanok esetében felmerülnek új kérdések

- magyarázta.

Ingyenes védőoltások

Lázár János előrevetítte, hogy az ingyenes védőoltások körét a kormány kibővíti.

Internetáfa

Az internet szolgáltatás áfája 5 százalékra csökken. A módosítás jövőre lép életbe.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Dugódíj

A 4-es metró támogatási szerződésének feltételei között szerepel a dugódíj, de a miniszter szerintem ez egy városszervezési eszköz. Az Európai Bizottsággal pedig meg lehet egyezni, azaz jogilag lehetséges, hogy bizonyos összegért cserébe lemond a Bizottság a dugódíj alkalmazásáról. Lázár János szerint azonban a fővárosnak ell kell gondolkodnia a kérdésről.

Kéményseprés

A törvényhozás több alkalommal is átalakította a kéményseprés kérdését. Lázár János azonban mindenkit megnyugtatott: az itt élők biztonsága a legfontosabb a kormány számára. Ezért, aki akarja, ingyen ellenőriztetheti kéményét. Ugyanakkor a gondoskodás az ingatlantulajdonos felelőssége. A tulajdonosi léttel ugyanis felelősség is párosul - tette hozzá a miniszter.

Nyugdíjasok

Nyugdíjkorrekció lesz novemberben, összesen 27 milliárd forint értékben. Emellett nyugdíjprémiumot ad a kormány, ami összesen 30 milliárd forint. A kettő bónusz együtt átlagosan 20-23 ezer forintot jelent majd egy nyugdíjasnak. Emellett ismét kapnak 10 ezer forintos Erzsébet utalványt a nyugdíjasok. Amit a Magyar Posta fog kivinni, nem pedig a kormányhivatali dolgozók.

(Címlapkép: MTI Fotó, készítette: Soós Lajos)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem