Küszöbön a felújítás (x)

Pénzcentrum
2012. április 30. 06:00

Újítsa fel otthonát, megéri! - hangzik a jó tanács, amivel egyre gyakrabban találkozhatnak az ingatlantulajdonosok. Aki aztán kedvet kap, hogy belevágjon egy ablak- vagy fűtési rendszer cserébe, vagy a szigetelésbe később szembesül azzal, mindez mennyi utánajárással és szervezéssel jár. Az Energiaklub áprilisban induló országos programja, a "Küszöbön a felújítás!" a minél ésszerűbb és gazdaságosabb felújítások lebonyolításához nyújt hasznos és hiánypótló segítséget.

Fotó: Püspöki Attila


Magas fűtésszámla, a réseken besüvítő hideg, alacsony komfortfokozat - számtalan oka lehet, hogy egy család hozzáfog a felújításhoz. Van, aki már az árajánlatkérések után feladja, de egyre többen döntenek úgy, hogy végigcsinálják. Sajnos azonban nagyon sok az olyan beruházás, amit a szükséges és átgondolt tervezés nélkül kezdenek el. Pedig a megfelelő tervezéssel nem csak pénzt lehet megtakarítani, hanem jószerivel csak így érhető el, hogy a havi rezsiszámla valóban jelentősen csökkenjen.

A "Küszöbön a felújítás" weboldalon olyan praktikus és közérthető információkat találnak az érdeklődők, ami nagyban megkönnyíti egy energetikai célú felújítás lebonyolítását. Így például áttekinthetik a különböző lakástípusokhoz tartozó megtérülési számításokat, kikereshetik a legfontosabb szakmai fogalmak jelentését, vagy olvashatnak mások felújítási tapasztalatairól. A letölthető, kinyomtatható Korszerűsítés-korszerűen munkafüzet segítségével pedig pontról-pontra végig lehet követni, mire kell figyelni az árajánlatok bekérésekor, a szerződések megkötésekor, vagy éppen a munkák végeztével.

A weboldal, illetve a program az Energiaklub több éves kutatási tapasztalatain, valamint részletes gazdasági és műszaki háttérszámításokon alapul, illetve épít műszaki szakemberek, illetve maguk a piaci szereplők tapasztalataira is. Információit felhasználva, tanácsait megfogadva nem csak a fűtésszámla csökkenthető, de otthonunk komfortja és értéke is növelhető, valamint akár évtizedekre megszabadulhatunk az energetikai problémáktól.

Mindez nem csak az egyes háztartások szintjén hozhat hasznot. Kihasználva a lakóépületekben rejlő energiahatékonysági potenciált, az ország annyi energiát takaríthatna meg, ami másfél hónapig elég lenne a teljes energiaellátásunkra. A felújítások a gazdasági haszon mellett ráadásul hozzájárulnak Magyarország szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséhez is.

(x)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem