5 °C Budapest

Koronavírus: Már meggyógyult az idősotthonokban regisztrált betegek fele

2020. június 2. 17:45

Az idősotthonokban fertőzöttek fele már meggyógyult - közölték kedd délután a koronavirus.gov.hu oldalon. A kormányzati portálon azt írták: eddig összesen 33 idősotthonban - 12 budapesti és 21 vidéki intézményben - azonosítottak koronavírus-fertőzést. Minden negyedik fertőzött és elhunyt idősotthon lakója. Az országos összesített adatok szerint 33 idősotthonban 899 lakó és 142 dolgozó lett fertőzött, a fertőzöttek fele már meggyógyult. Jelenleg is 116-an vannak kórházban, és 127 gondozott halt meg.

Budapesten 12 intézményben azonosítottak koronavírus-fertőzöttet, 8 otthon a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában van. A fővárosban 464 gondozott lakó fertőződött meg, 76-an hunytak el. A legfertőzöttebb intézmény a Pesti úti idősotthon, ahol 312 lakó és 26 dolgozó fertőződött, és mára 47-re nőtt az elhunytak száma.

A Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában 62 lakó és 20 dolgozó fertőződött, 8-an haltak meg. A Kamaraerdei úton 50 lakó és 12 dolgozó fertőződött, 7-en haltak meg. Az Olajág Otthonokban 51 gondozott és 14 dolgozó fertőződött, 10-en haltak meg.
A vidéki otthonok közül a legtöbb elhunyt (8) a mezőszilasi intézményben van, Seregélyesen 7, két zalaegerszegi idősotthonban összesen 10.

Az országos tisztifőorvos országszerte elrendelte az idősotthonok fertőtlenítését és ellenőrzését, a járványügyi szakemberek javaslatokkal is segítik a megelőzést. Az operatív törzs rendszeresen védőeszközökkel segíti az idősotthonokat, a kétszáz fő feletti otthonokban pedig intézmény-parancsnokok segítik az intézkedéseket. Az idősek védelme érdekében továbbra is érvényben van a látogatási tilalom. A hamarosan felálló bevetési egységek pedig akár azonnali intézkedéseket rendelhetnek el, ha egy idősotthonban jelentősen nőne a fertőzöttek száma - írta a kormányzati portál.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem