2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Korán jött a tél: te még mindig a hideg lakásban fagyoskodsz?


A jogszabály szerint csak október 15-én indul a fűtési szezon, a hideg idő miatt azonban a legtöbb fővárosi lakásban már működik a fűtés.

Hivatalosan október 15-én indul a távfűtés, ám már most sokan kérték, hogy a hűvösebb éjszakák miatt kapcsolják be a hőközpontokat. A kormányrendelet szerint ekkortól kell készenléti állapotba állítani a rendszert, vagyis innentől kezdve kész a rendszer arra, hogy bármikor fűtsön.

A fűtési szezon indulása előtt a karbantartásokat a Főtáv szakemberei elvégezték, a lakóközösségeknek, a fogyasztóknak nincs semmi különösebb dolguk.

Azt azért nem árt ellenőrizni, hogy a radiátorszelepek nyitva vannak-e, mert csak így tud bennük keringeni a meleg víz

- mondta Herpai Attila, a Főtáv Zrt. kommunikációs csoportvezetője. Hivatalosan október 15-én indul a távfűtés, ám természetesen van arra is lehetőség, hogy hamarabb bekapcsoljuk a fűtést.

Többféle szerződéstípus van. Vannak olyan lakóközösségek, amelyek úgy szerződtek, hogy egy előre meghatározott külső hőmérsékletnél teljesen automatikus elinduljon a fűtés. Van azonban olyan szolgáltatási szerződéstípus is, ahol külön kell jelezni, amikor fűtést kérnek. Ők az elmúlt hetekben még azt kérték, hogy ne fűtsünk, most azonban, hogy megérkezett a hideg idő, kérik, hogy indítsuk a fűtést.

Ilyenkor mi 24 órán belül bekapcsoljuk a fűtést. Ha automatikus a rendszer, tehát távfelügyelt a hőközpontjuk, ki sem kell menniük a szakembereknek, hanem egy vezérlőközpontból automatikusan be lehet kapcsolni a hőközpontot

 - tette hozzá Herpai. Szerda este a 3200 hőközpontból 3133-nál már elindult a fűtés, és csütörtökön is elég sokan kérték a fűtés indítását.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Kenterbe vágják a világot a magyar IT-sek: de hol vannak még a nyugati fizetések!
A koronavírus-járvány nyomában bizonyos szakmák poziciók, ha ideiglenesen is, de háttérbe szorultak,


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó