2018. augusztus 15. szerda Mária

Kitiltották ezeket a kisgyerekeket az óvodákból, mihez kezdenek az anyák?

  • Népszava
  • 2018. augusztus 13. hétfő 08:30

A köznevelési törvény módosításának értelmében a kistelepülések óvodáiban eddig ellátott bölcsődések szeptembertől már nem látják el az intézmények - derül ki a Népszava hétfői számából. Ezzel a bölcsődék létrehozására szerették volna ösztönözni az önkormányzatokat. A változás a két és három év közötti kisgyerekeket érinti, akik még túl fiatalok ahhoz, hogy felvegyék őket az óvodába, eddig azonban játhattak mini csoportokba.

Mostanáig csak a 10 ezer főnél nagyobb településeken volt kötelező bölcsödét működtetni, mostantól azonban mindenhol, ahol legalább 40 három évnél fiatalabb gyermek él, vagy ahol legalább 5 gyermek szülei igénylik ezt. A kis önkormányzatok azonban anyagilag nem bírják el a bölcsődéket, és szakembert sem találnak, akik dolgoznának ott. 

Azok az édesanyák, akik két év után, a GYED leteltével visszamennének dolgozni, vagy a nagyobb városokba viszik a gyermekeiket, vagy otthon maradnak még 1 évig, amíg a kicsi 3 éves nem lesz. Így mindössze havi 25 ezer forintot kapnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 20 033 forintos törlesztőt ígér a 8,81%-os THM; de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében 20 252 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, a Budapest Bank, a Cofidis, az ERSTE Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez az igazi rezsicsökkentés: százezreket spórolhatsz évente
Nem szabad halogatni, még most keress szakembert.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS