13 °C Budapest

Kiderült: ilyen otthonokban dőzsölnek a vidéki magyarok

2018. szeptember 14. 17:30

Szeptemberben adta ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2017. évi adatokat összegző lakásstatisztikai évkönyvét, melyből többek között az is kiderül, hogy a magyar lakosság átlagosan hány négyzetméteres lakásban él az ország egyes területein. Mutatjuk, hol vannak a legnagyobb lakások, illetve hol vannak a leginkább helyszűkében a magyarok.

Megjelent a KSH legújabb, a 2017. évi adatokat összegző lakásstatisztikai évkönyve. A lakhatással, lakásépítéssel, lakáspiaccal foglalkozó munkából többek között az is kiderül, hogy mekkora az átlagos lakás-alapterület az egyes magyarországi településeken, illetve a főváros különböző kerületeiben. Ezen a téren elég jelentős eltérések tapasztalhatóak az ország különböző területein: míg a fővárosban az átlagos lakás-alapterület mindössze 64,4 négyzetméter, addig például Pest megyében ez az érték 86,9 négyzetméter.

Ugyanakkor a fővárosi kerületek között is nagy eltérések tapasztalhatóak, hiszen több olyan kerület is van, ahol az átlagos lakás-alapterület nem éri el a 60 négyzetmétert sem (ilyen például a 14. kerület), míg máshol megközelíti a 86 négyzetmétert (16. kerület).

Vannak olyan települések is, ahol az átlagos lakás-alapterület meghaladja a 100 négyzetmétert is. Ilyen például a Bács-Kiskun megyei Hajós (109,2 négyzetméter), vagy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca (102,5 négyzetméter).

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem