2018. szeptember 20. csütörtök Friderika

Kiderült: ilyen otthonokban dőzsölnek a vidéki magyarok

  • NapiCsárt
  • 2018. szeptember 14. péntek 17:30

Szeptemberben adta ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2017. évi adatokat összegző lakásstatisztikai évkönyvét, melyből többek között az is kiderül, hogy a magyar lakosság átlagosan hány négyzetméteres lakásban él az ország egyes területein. Mutatjuk, hol vannak a legnagyobb lakások, illetve hol vannak a leginkább helyszűkében a magyarok.

Megjelent a KSH legújabb, a 2017. évi adatokat összegző lakásstatisztikai évkönyve. A lakhatással, lakásépítéssel, lakáspiaccal foglalkozó munkából többek között az is kiderül, hogy mekkora az átlagos lakás-alapterület az egyes magyarországi településeken, illetve a főváros különböző kerületeiben. Ezen a téren elég jelentős eltérések tapasztalhatóak az ország különböző területein: míg a fővárosban az átlagos lakás-alapterület mindössze 64,4 négyzetméter, addig például Pest megyében ez az érték 86,9 négyzetméter.

Ugyanakkor a fővárosi kerületek között is nagy eltérések tapasztalhatóak, hiszen több olyan kerület is van, ahol az átlagos lakás-alapterület nem éri el a 60 négyzetmétert sem (ilyen például a 14. kerület), míg máshol megközelíti a 86 négyzetmétert (16. kerület).

Vannak olyan települések is, ahol az átlagos lakás-alapterület meghaladja a 100 négyzetmétert is. Ilyen például a Bács-Kiskun megyei Hajós (109,2 négyzetméter), vagy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca (102,5 négyzetméter).

MIT SZÓLNÁL 490 EZER FORINTHOZ?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, egy példa: kalkulátorunkban 490 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 16 075 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank ajánlata sem, amely esetében 16 273 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem, a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Új autót vennél? Mutatjuk, hogy olcsóbb: magánszemélyként vagy cégre
Segítünk eligazodni a különböző konstrukciók költséges útvesztőjében.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk