Kiderült: ilyen ingatlanba költözne a magyarok negyede

2018. augusztus 28. 18:00

Szárnyal az ingatlanpiac, sorra épülnek a lakóparkok. Egy friss felméréséből kiderült, hogy az internetezők egyharmada érintett az lakáskeresésben és egynegyedük szívesen költözne új építésű ingatlanba. Lakóparkban nem csak azért jó élni, mert tuti, hogy évekig nem kell aggódni a felújítás miatt, hanem, amint erre a kutatás is rámutatott, számtalan más érv szól mellette.

A Jófogás és a GKI Digital 10 000 internetezőt kérdezett meg ingatlanpreferenciáikkal kapcsolatban. A válaszokból kiderült, hogy a megkérdezettek negyede álmodozik arról, hogy új építésű ingatlanba, esetleg egy modern lakóparkba költözik. A kutatás szerint az új építés legfontosabb előnyeként a kevesebb problémát, a magasabb minőséget, a testreszabhatóságot, a fiatal lakóközösséget, és a saját parkolót említették. Jó hír, hogy ezeken kívül még számos előnye van annak, ha új építésű lakásba, vagy lakóparkba költözik az ember.

1. Csend és nyugalom

Az új építés legfőbb előnyének a kevesebb gondot és magasabb minőséget jelölték meg a válaszadók. Való igaz, hogy új lakás esetén jó darabig nem kell a felújítás miatt aggódni. Ráadásul így a szomszéd egész napos fúrás-faragásától sem kell tartani, így semmi nem árnyékolja be a nyugodt otthoni légkört.

2. Élj zöldebben!

Ha te is szeretnéd egy kicsit jobbá tenni a világot, és szívügyed a környezetvédelem, a lakópark jó választás. A legmodernebb szigetelési, hűtési és fűtési eljárásoknak köszönhetően egy ilyen lakás ökológiai lábnyoma sokkal kisebb, mint egy régebbié. Ráadásul így a rezsi is alacsonyabb, ami szintén nem elhanyagolandó szempont. 

{{BANK360BANNER_LTP}}

3. A közösség ereje

Már mindent előkészítettél a sütihez, amikor észreveszed, hogy elfogyott a cukor? Semmi gond! A lakóparkban lakók remek kis közösséget alkotnak, így biztos lehetsz abban, hogy a szomszéd néni kisegít. Köszönetképp vigyél neki a sütiből.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4. Segítség, nem tudok kiállni!

A saját parkolóhely a felmérés résztvevői szerint is nagy előny. Tény, hogy ha lakóparkban laksz, soha nem kell hosszasan körözve parkolóhelyet keresned. További pozitívum, hogy ha parkolási baleset áldozata leszel, például rád állnak, akkor biztosan találsz egy segítőkész lakót, aki segít kimanőverezni a lehetetlennek tűnő helyzetből.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

5. Grillparti a kertben

Ha nyár, akkor grillszezon! Hívd el a barátaidat és kápráztasd el őket egy grillpartival! A lakópark kertjében, vagy a teraszodon ezt nyugodtan megteheted, sőt, akár a szomszédaidat is meghívhatod!

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem