2020. október 1. csütörtök Malvin

Kiderült: ilyen ingatlanba költözne a magyarok negyede


Szárnyal az ingatlanpiac, sorra épülnek a lakóparkok. Egy friss felméréséből kiderült, hogy az internetezők egyharmada érintett az lakáskeresésben és egynegyedük szívesen költözne új építésű ingatlanba. Lakóparkban nem csak azért jó élni, mert tuti, hogy évekig nem kell aggódni a felújítás miatt, hanem, amint erre a kutatás is rámutatott, számtalan más érv szól mellette.

A Jófogás és a GKI Digital 10 000 internetezőt kérdezett meg ingatlanpreferenciáikkal kapcsolatban. A válaszokból kiderült, hogy a megkérdezettek negyede álmodozik arról, hogy új építésű ingatlanba, esetleg egy modern lakóparkba költözik. A kutatás szerint az új építés legfontosabb előnyeként a kevesebb problémát, a magasabb minőséget, a testreszabhatóságot, a fiatal lakóközösséget, és a saját parkolót említették. Jó hír, hogy ezeken kívül még számos előnye van annak, ha új építésű lakásba, vagy lakóparkba költözik az ember.

1. Csend és nyugalom

Az új építés legfőbb előnyének a kevesebb gondot és magasabb minőséget jelölték meg a válaszadók. Való igaz, hogy új lakás esetén jó darabig nem kell a felújítás miatt aggódni. Ráadásul így a szomszéd egész napos fúrás-faragásától sem kell tartani, így semmi nem árnyékolja be a nyugodt otthoni légkört.

2. Élj zöldebben!

Ha te is szeretnéd egy kicsit jobbá tenni a világot, és szívügyed a környezetvédelem, a lakópark jó választás. A legmodernebb szigetelési, hűtési és fűtési eljárásoknak köszönhetően egy ilyen lakás ökológiai lábnyoma sokkal kisebb, mint egy régebbié. Ráadásul így a rezsi is alacsonyabb, ami szintén nem elhanyagolandó szempont. 

3. A közösség ereje

Már mindent előkészítettél a sütihez, amikor észreveszed, hogy elfogyott a cukor? Semmi gond! A lakóparkban lakók remek kis közösséget alkotnak, így biztos lehetsz abban, hogy a szomszéd néni kisegít. Köszönetképp vigyél neki a sütiből.

4. Segítség, nem tudok kiállni!

A saját parkolóhely a felmérés résztvevői szerint is nagy előny. Tény, hogy ha lakóparkban laksz, soha nem kell hosszasan körözve parkolóhelyet keresned. További pozitívum, hogy ha parkolási baleset áldozata leszel, például rád állnak, akkor biztosan találsz egy segítőkész lakót, aki segít kimanőverezni a lehetetlennek tűnő helyzetből.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

5. Grillparti a kertben

Ha nyár, akkor grillszezon! Hívd el a barátaidat és kápráztasd el őket egy grillpartival! A lakópark kertjében, vagy a teraszodon ezt nyugodtan megteheted, sőt, akár a szomszédaidat is meghívhatod!

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó