2019. július 19. péntek Emília

Kiadták az országos riasztást: orkánnal jön az eső, itt már leálltak a vonatok

  • MTI
  • 2019. május 13. hétfő 08:02

A Nyugat-Dunántúlra, valamint Somogy és Veszprém megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a nagy szél miatt. A Dunántúl többi részén, valamint az Észak-Alföldön, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A következő néhány órára szóló elsőfokú riasztást a Dunántúl nyugati és középső részére, valamint Borsod megye keleti felére adtak ki. A nyugati határnál a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t, ahol pedig elsőfokú a figyelmeztetés, ott 70 km/h fölött lehet a szél.

Eső is várható: Baranya, Zala és Vas megyére emiatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést, ezeken a helyeken 24 óra alatt 20 milliméternél is több csapadék hullhat. Csongrád és Bács-Kiskun megyében pedig felhőszakadásokra figyelmeztettek, ott rövid idő alatt jöhet 25-30 milliméternyi eső. Az OMSZ holnapra várhatóan a Nyugat-Dunántúlra, valamint Somogy és Veszprém megyére adhat ki a szél miatt elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írta, hogy főleg Somogyban és Zalában adnak sok munkát a tűzoltóknak a fakidőlések. Marcaliban vezetékre zuhant egy vastag ág, amelyet a város hivatásos egysége darabolt fel. Kéthelyen, a Balaton utcában egy kerítésre dőlt fa eltávolításán dolgoznak. Surdra ugyancsak kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. Muraszemenyén a főútról, míg Murakeresztúron a vasúti sínekről távolítottak el fatörzseket.

Gondok a vonatközlekedésben

A nyugati országrészt már elérte a vihar: Marcaliban vezetékre zuhant egy vastag ág, amit a város hivatásos tűzoltói daraboltak fel. Kéthelyen, a Balaton utcában egy kerítésre dőlt fa eltávolításán dolgoznak. A Zala megyei Surdra is kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. Muraszemenyén a főútról, míg Murakeresztúron a vasúti sínekről távolítottak el fatörzseket.

Fakidőlés miatt ideiglenesen szünetel a vonatforgalom Nagyrécse és Zalaszentjakab között, mert hajnalban megsérült a felsővezeték. A Mávinform szerint a busztársaságok nem tudtak pótlójáratokat biztosítani a lezárt szakaszra.

Jelentős, 120-180 perces késésekkel kell számolni a Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vonalon. A helyreállításon dolgoznak.

Jól jönne 5 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 5 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 86 426 forintos törlesztővel a K&H Bank (THM 7,97 %) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank (87 194 Ft/hó; THM 7,90%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket az CIB (87 368 Ft/hó; THM 8,17 %) ajánlata, de érdemes megnézni az Erste és az OTP Bank ajánlatát is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS