16 °C Budapest

Ki nem találod, hol drágultak leginkább a lakások Magyarországon

MTI
2018. október 31. 16:32

Az idei második negyedévben tovább nőtt a lakásárak közötti különbség az ország kisebb és nagyobb települései között, miután Budapesten gyorsult, a községekben viszont lassult a lakásárak éves növekedési üteme - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán megjelent lakásárindex jelentése.

Az idei második negyedévben tovább nőtt a lakásárak közötti különbség az ország kisebb és nagyobb települései között, miután Budapesten gyorsult, a községekben viszont lassult a lakásárak éves növekedési üteme - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán megjelent lakásárindex jelentése.

A fővárosban 20,2 százalékos éves összevetésű lakásár-emelkedést mért az MNB a második negyedévben az előző negyedévi 17,8 százalék után. Az előző negyedévhez viszonyítva 5,6 százalékkal lettek drágábbak a budapesti lakások, ami 1,0 százalékponttal kisebb növekedés az előző negyedévinél. Az inflációtól megtisztítva egy év alatt 16,6, az előző negyedévihez képest, 3,9 százalékos volt a budapesti lakások drágulása, ami 2,1 százalékpont lassulást mutat az első negyedév után.

A vidéki városokban a fővároshoz képest alacsonyabb, az országos átlaghoz közeli és az előző negyedévivel megegyező 16,3 százalékos éves és 3,8 százalékos negyedéves drágulást mértek a jegybank szakértői.

Finanszírozást keresel? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót!

A községekben az országos átlagtól érdemben elmaradó, és az előző negyedévinél 5,1 százalékponttal alacsonyabb, 11,8 százalékos volt a lakásárak éves átlagos növekedése. Az előző negyedévhez mérve mindössze 0,3 százalékkal emelkedtek az árak, ami reálértéken 1,3 százalékos csökkenésnek felel meg.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

2018 második negyedévében az MNB lakásárindex szerint országos átlagban 3,5 százalékkal nőttek a lakásárak, míg az éves növekedési ütem 16,2 százalékot ért el, szemben az előző időszakban tapasztalt 16,8 százalékos értékkel. Reálértelemben a lakásárak éves növekedési üteme 12,7 százalékos volt, 1,9 százalékponttal szerényebb az első negyedévinél.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm