2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Kevesebben kapnak szociális tűzifát: van, aki csak februárban jut hozzá

  • Népszava
  • 2019. november 29. péntek 10:11

Magyarországon jelenleg közel 700 ezer háztartás fűt tűzifával, és az érintettek bő negyede kaphat támogatást, és gyakran ők is csak késve, már szinte a fűtési szezon legvégén.

Kevesebb a közmunkás, emiatt csökkentették a kistelepülési önkormányzatok által szétosztható tüzelő mennyiségét - számol be a Népszava. Pedig úgy tűnik, rászoruló nem lett kevesebb.

Az érintettek arról számoltak be a lapnak, hogy ebben az évben hiába érkezett meg a szociális tűzifa még januárban, sokat kellett várni, mire a hivatal el tudta szállítani, mert a helyi közmunkások elmentek a környékbe dolgozni, rendes állásba, nem volt, aki rakodjon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS