Készülj, nem lesz TV: fennakadások várhatók az adásban

2020. február 24. 18:30

Márciustól fél éven át, tíz üzemben lesz teljes vagy részleges üzemszünet a MinDigTV tévéadásoknál. Fontos, hogy a technológiaváltás után az előfizetőknek maguknak kell elvégezniük a dekóderek újrahangolását.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által előírt frekvencia sávkiürítési folyamathoz kapcsolódóan - a február 4-én sikeresen lezajlott előkészületi munkálatokat követően -, az Antenna Hungária megkezdi a műszaki átállás következő fázisát - közölte honlapján a vállalat.. Az ingyenes MinDig TV felhasználók további frekvenciacserékre számíthatnak, míg a fizetős MinDig TV Extra szolgáltatás kapcsán megkezdődik az átállás egy korszerűbb (DVB-T2 HEVC) technológiára - közölte a műsorszóró vállalat.

Utóbbi miatt a MinDig TV Extra ügyfeleknek új dekóderre lesz szükségük. Az első érintett régióban február 10-én már megkezdődött a korszerűbb technológiával kompatibilis (DVB-T2 szabványú) dekóderek postai kiküldése. A teljes átállási folyamat végére a MinDig TV Extra adások már csak az új eszközökkel lesznek foghatók.

A technológiaváltásra régiónként kerül sor, tíz szakaszban, március 3-tól egészen augusztus közepéig. Az első, március 3-ára tervezett hullámban összesen hét megye érintett, ezekben 7:00 és 19:00 óra között teljes vagy részleges leállás várható a tévészolgáltatásban.

Az ingyenes MinDig TV felhasználóknak Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell erre felkészülniük, a MinDig TV Extra előfizetőknek pedig ezek mellett Hajdú-Biharban is.

Az Antenna Hungária felhívja a tévénézők figyelmét, hogy az üzemszünetet követően az érintett körzetek felhasználóinak újra kell hangolniuk a dekódereiket a háztartásokban, hogy változatlan formában érjék el a szolgáltatásokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az újrahangolást a digitális adók visszakapcsolása (előreláthatólag este 19:00 óra) után érdemes elvégezni, és a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani a folyamatot. (Az érintett adókörzetek frekvenciatáblázatát itt találja.) Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót.

A MinDig TV Extra előfizetőinek az említett új dekódert a mellékelt tájékoztató alapján kell majd beüzemelni, és az üzemszünet után szintén újra kell majd hangolni.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem