2020. december 5. szombat Vilma

Készülj fel a keményebb hidegekre: ezt tedd, hogy ne kapcsolják ki a gázt otthon


Az állami tulajdonú energiacég közleményben kéri a lakosságot, hogy a fűtési szezonra készülve ellenőrizze mindenki az otthoni vezetékek és a gázkészülékek állapotát szakemberekkel. Így nem csak az előzhető meg, hogy kikapcsolják a szolgáltatást, de feleslegesen magas számláink sem lesznek.

Az NKM földgázelosztó és távhőszolgáltató társaságai felkészülése mellett felhívja a figyelmet, hogy a fűtési szezon kezdete előtt érdemes felülvizsgáltatni az ügyfelek földgázvezetékeket, gázkészülékeket. Az állami energiacég hangsúlyozza szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében: a cél, hogy a szolgáltatás a téli időszak kezdetével is biztonságos legyen, a jól karbantartott, korszerű eszközökkel és vezetékekkel elkerülhető ugyanis a szolgáltatásból való kikapcsolás, amely most kezdődő fűtési időszakban kellemetlen lehet - teszik hozzá.

Hogy ne kapcsolják ki a gázunkat, vagy a távhőnket, a vezetékek és készülékek állapotának is kifogástalannak kell lennie.

A vállalat ezért hívja fel a figyelmet gázrendszerek karbantartására, javítására. Különösen igaz ez a társasházakra, mivel ott, ha csak egy helyen van probléma, az az egész társasházat érintheti. A telekhatáron belüli földgázfelhasználó rendszer nem megfelelő műszaki állapota ugyanis az ingatlanon történő földgázfelhasználás zavarait eredményezheti. A felújítási, illetve karbantartási szolgáltatások igénybe vételével elkerülhetőek a balesetek, valamint a vagyoni károk. Ezen nem kívánt esetleges események felelőssége az ingatlantulajdonost terhelik.

A karbantartott készülékekkel a biztonságos gázfelhasználás mellett hatékonyabb az energiafelhasználás is, elkerülhető a felesleges többlet gázfogyasztás és ezzel a szükségesnél nagyobb gázszámla. A földgáz felhasználó rendszerek biztonságos üzemeltetése elsősorban az ingatla tulajdonosok felelőssége, mint a gázfelhasználó rendszer tulajdonosa. Az NKM javasolja, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását, amelyek munkalappal is igazolják az elvégzett szolgáltatást és ezzel felelősséget is vállalnak az elvégzett javításokért!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk