7 °C Budapest

Jöhet a bébibumm? Őrület, mennyien érdeklődnek a családtámogatások iránt

MTI
2020. november 13. 16:30

Sokan élhetnek majd az állam által kínált otthonteremtési programokkal, a csökkentett ÁFA-kötelezettséggel és az illetékmentességgel, illetve a csokkal is sokan számolnak.

Várhatóan sokan élnek majd az otthonteremtési program januárban induló öt új elemével - fejtette ki álláspontját Molnár Balázs, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért stratégiai elnökhelyettese pénteken az állami hírcsatornán. Az intézetük legfrissebb felmérése szerint az otthonfelújítási támogatással a megkérdezettek 20, a 27 százalékos áfa 5 százalékra csökkentésével a válaszadók 11, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolt ingatlanoknál az áfa visszaigénylésével és az illetékmentességgel a résztvevők 14-14, a tetőtérbeépítéshez felvehető csokkal a megkérdezettek 8 százaléka szeretne élni. 

Kiemelte, hogy az intézkedések közismertek. A legkevésbé ismert lehetőségről is tízből heten hallottak - fogalmazott. Beszélt arról is, hogy gyermekvállaláskor nagyon fontos szerepe van a lakhatási körülményeknek. A fiatal válaszadók 87 százaléka 50 éves korára saját tulajdonú ingatlanban szeretne élni - állította az elnökhelyettes. A támogatási lehetőségekről nemrég itt írtunk részletesen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem