2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Itt vásárolj, ha nagyon akarsz kaszálni a lakáspiacon: közeleg az újabb bumm?


A dél-alföldi régió három megyeszékhelyét tekintve az albérletárak stagnálnak. Kecskeméten az árak változatlanok, átlagosan 100 ezer forintért lehet havonta bérelni egy lakást, Békéscsabán mérséklődtek a bérleti díjak, a tavalyi évhez képest idén már 70 ezer forintért is lehet találni jó minőségű albérletet, míg Szegeden a tavalyi 90 ezer forint helyett idén már 95 ezerért lehet bérelni, de természetesen az árak a frekventáltság, a négyzetméter és a felújítás függvényében erősen eltérhetnek ettől. Aki viszont házat venne ebben a régióban, készülhet, mert már tízmillió forint alatt is vételhez juthat - írja a HelloVidék.

A lap az ingatlan.com com adataira hivatkozva írja, hogy a portálon csaknem 10 ezer eladó vagy kiadó ingatlanhirdetés szerepel, ennek közel egytized része a dél-alföldi régióban, ahol jellemzően a házak és lakások 91 százalékát kínálják eladásra, míg 9 százalékát kiadásra.

Ha megnézzük a vidék megyeszékhelyeit albérlet szempontjából, azt tapasztaljuk, hogy Kecskeméten az árak változatlanok, átlagosan 100 ezer forintért lehet havonta bérelni egy lakást, Békéscsabán mérséklődtek a bérleti díjak, a tavalyi évhez képest idén már 70 ezer forintért is lehet találni jó minőségű albérletet, míg Szegeden a tavalyi 90 ezer forint helyett idén már 95 ezerért lehet bérelni, de természetesen az árak a frekventáltság, a négyzetméter és a felújítás függvényében erősen eltérhetnek ettől.

 A diákoknak szülői segítség nélkül tehát vidéken is jellemzően munkát kell vállalniuk, ha kollégium helyett a lakást választják, de még mindig sokkal jobb helyzetben vannak, mint a budapestiek átlag 160 ezer forinttal.

A portál az eladó házakról is készített elemzést, itt azt írják, hogy Békés megyében kevesebb, mint félmillió forintból is lehet ingatlant vásárolni, igaz, az ilyen típusú ingatlannál jelentős felújítási költséget kell felszámolni a vételár mellett. Csongrád megye legolcsóbb ingatlanához is már 800 ezer forintért hozzá lehet jutni, amely azonos értékű a legkedvezőbb áron kínált Bács-Kiskun megyei ingatlannal, egy tanyával.

Átlagosan mindhárom megye kisebb településein, községben és nagyközségben már 10 millió alatt lehet ingatlant vásárolni, ami a városokban jellemzően már 10 és 15 millió közé esik, nagyvárosokban, megyeszékhelyeken pedig már egészen 20-25 millióig nyújtózik a vételár.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Kíváncsi vagy, mennyiért vehetsz fel 2 millió forint személyi kölcsönt? Segítünk! Kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó