9 °C Budapest

Itt van az ősz: olcsó tippek a lakás átalakításához (x)

2018. október 3. 06:00

Az ősz nemcsak az iskolakezdés, hanem az építkezések befejezésének és a lakások berendezésének az időszaka is. Sokan szeptember-október környékére időzítik a fűtésrendszer modernizálását, de az eddig háttérbe szorult helyiségek újragondolása is időszerű lehet. Általában keveset foglalkozunk például az előszobával, pedig ide lépnek be először a vendégek, ráadásul télen nagy mennyiségű cipőt és kabátot kell praktikusan és esztétikusan elhelyezni, ami nem könnyű feladat. A KIKA üzleteiből most rengeteg inspirációt kaphatunk ehhez, ráadásul október 5-7-ig minden termékre 12%-os kedvezmény jár.

Az ősz kiváló alkalom az otthon belső részeinek csinosítására, átalakítására, és ez nemcsak felújítás lehet. Az olyan elhanyagolt, vagy legalábbis lényegesen kevesebb figyelmet kapó helyiségek újratervezésére is érdemes gondolni, mint az előszoba. Hiszen télen például kihívást jelenthet a sok plusz kabát és a nagyobb cipők elhelyezése, főleg ott, ahol többen laknak egy háztartásban. Nem beszélve a vendégek kabátjainak és lábbelijének elhelyezéséről a hidegebb hónapokban. A KIKA lakberendezési lánc segítségével összeszedtük, hogy hogyan érdemes felszerelni egy előszobát, és hogy mindez körülbelül mennyibe kerül.

Fotó: KIKA

Már készülhetünk a hideg hónapokra

Legalább egy hete a 20 fokot sem közelíti meg a hőmérséklet, így az emberek már érzik, hogy ideje megkezdeni a felkészülést a hűvösebb időkre, ami elől a kellemes és jól fűtött otthon a legjobb menedék. Ráadásul megérkeznek az idei, őszi lakberendezési trendek is, amelyek szintén arra inspirálják a lakástulajdonosokat, hogy visszavonuljanak az otthon melegébe, és több időt fordítsanak a lakhelyük csinosítására.

Már néhány bútor- vagy kiegészítő cseréjével elérhetjük, hogy az otthonülősebb hónapok kellemesen teljenek. Ilyenkor jelennek meg többek között a narancsos, barnás és sárgás árnyalatú függönyök, díszpárnák, és persze a tél slágerkiegészítői, a gyertyák.

Sokaknál a visszafogottabb téliesítés a lakás színeinek, illetve a dekoráció cseréjét jelenti, de érdemes azt is átgondolni, hogy mire lehet még szükség.

Fotó: KIKA

Ez az elhanyagolt helyiségek újragondolásának ideje

Az október különösen jó alkalom arra például, hogy az általában kevés figyelmet kapó előszobát felszereljük. Ez a helyiség télen van kitéve a legnagyobb igénybetételnek, ezért sokan ilyenkor újítják fel a helyiséget: a fali panelek, cipősszekrények, cipőtartók, tükrös szekrények, fali akasztók, ülőpadok és ülőkék egyaránt keresettek

 - tudta meg a Pénzcentrum a KIKA lakberendezési lánctól.

Amellett, hogy az előszoba jelenti az első benyomást a vendégeinknek, nagyon fontos, hogy praktikusan rendezzük be, mert mi magunk is innen indulunk el reggel, és ide érkezünk meg a nap végén. Ha az előszobában nem tudjuk kényelmes elrakni a kabátokat, cipőket, azt az otthonunk többi része sínyli meg: például a hálószobai gardróbszekrényben kell tárolnunk a téli ruhákat. A reggeli készülődés is gördülékenyebb lesz egy jól berendezett előszobával: időt nyerhetünk azzal, ha nem kell a lakás egy másik részére átmennünk csak azért, hogy megnézzük magunkat a tükörben.

Fotó: KIKA

Mire van szükség egy igazán jó előszobában?

Az előszoba-szettek praktikus megoldást jelentenek: egy összeállítás általában cipősszekrényt, tükröt és akasztókat tartalmaz. Egyszerűbb modelleket már 20 ezer forint környékén találunk: a "Vera“ előszoba összeállítás 18 491 forintért kapható: ebben egy tükör, egy 6 akasztós fali panel és egy 1 fiókos - 1 polcos cipősszekrény található.

Egy kicsit mélyebben a zsebünkbe nyúlva pedig már olyan szetteket is találunk, amik több szekrényt is magukba foglalnak. Ha mégsem kész összeállítást szeretnénk, gondoljuk át, hogy mekkora a rendelkezésre álló terület és mennyi tárolóhelyre lesz szükségünk, majd ez alapján válogassunk az előszobafalak, szekrények és cipősszekrények között. Hasznos darab az ülőke is, pláne, ha felnyitható, tárolós ülőkéről van szó.

Az előszoba már az ajtó előtt elkezdődik: egy mutatós lábtörlő sok mindent elárul a lakásról már azelőtt, hogy vendégeink belépnének. A KIKA áruházakban széles lábtörlő választék várja a vásárlókat, már 1.299 forinttól. A világítást is érdemes tudatosan megtervezni: nem túl megnyerő ugyanis, ha a vendégeinket félhomályban köszöntjük, de az sem előnyös, ha készülődés közben nem látjuk rendesen magunkat. Egy erős mennyezeti lámpa jó megoldás lehet: a kezdő modellek már 4-5 ezer forinttól elérhetőek, egy középkategóriás lámpa 20-30 ezer forintunkba kerül. Praktikus megoldás az is, ha olyan előszobai tükröt választunk, ami LED világítással van felszerelve. Október első hétvégéje remek alkalom lesz az előszoba felújítására: a KIKA áruházakban és webshopban ugyanis október 5-7-ig minden termékre 12%-os kedvezmény lesz érvényes.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem