2020. október 22. csütörtök Előd

Itt az erdélyi nagymamák csodaszere: te is egyszerűen elkészítheted


Erdélyben általában nem kukoricáznak, kivéve, ha a puliszkáról van szó. A HelloVidék Gasztromesék rovatában ezen a héten az autentikus juhtúrós kukoricadara receptje kerül terítékre. És persze ezúttal is borral kínáljuk.

Erdély varázsát senkinek sem kell bemutatni: egy misztikus, feddhetetlen, értékeket őrző, mesébe illő hely 800 kilométerre a fővárostól. Ahol mindenki szőttes szoknyában, székely harisnyában (ez a férfiak népviselete, nadrág), székelykapuban áll reggel 6 órától tehénfejés, házi kemencés kenyérsütés után, és kizárólag cserbult fazekakat melegít a sparhelt tetején.

Minden részletében van igazság, de azért ez nem ilyen egyszerűen romantikus. A székelyföldi régió valóban őrzi az értékeit, de, hogy pontosítsunk, inkább a társadalma, abból is azok az emberek, akiknek fontosak a hagyományok, melyek a hétköznapok kultúrájához igazodnak - ahogy itt nálunk is. Tisztáznunk kell azonban, hogy ugyanúgy farmerben járnak, indukciós főzőlapot építenek be a magasfényű konyháikba, elektromos kapu nyílik a házaik előtt, ha éppen úgy van, és internetfüggők.

A HelloVidéken ezen a héten megtudhatod, hogy készül az igazi puliszka: a receptért kattints!

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó