2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Itt a mesterterv: így érjük utol Ausztriát

  • hvg.hu
  • 2018. július 19. csütörtök 09:30

Az MNB 180 pontból álló reformprogramot készített, melynek célja, hogy Magyarország kitörjön a közepesen fejlett gazdaságú országok közül, és utolérje Ausztriát - derül ki a HVG.hu cikkéből.


Ahhoz, hogy a magyar gazdaság dübörögjön, a jegybank elnöke 2030-ig százezer külföldön dolgozó magyart csábítana haza, már csak azért is, mert szerény számítások szerint is 12 év múlva 570 ezerrel kevesebb munkára fogható lakosa lesz az országnak. De komolytervei vannak a jelenlegi közmunkásokkal: őket átképzés után terelné vissza a munkaerőpiacra, emellett egyszerűsítené a nyugdíj melletti munkavállalást.

Az egészségügyben a cél, hogy az állami finanszírozás figyelembe vegye a valódi költségeket, és az ellátást szűkítő korlátokat fel kell számolni. Az oktatás terén is komoly változásokra van szükség, hiszen a felsőfokú végzettségűek aránya nálunk elmarad a régióétól. A közoktatásnak pedig az lenne a feladata hosszú távon, hogy csökkentse a diákok különböző társadalmi és gazdasági hátteréből adódó különbségeit. A cél, hogy utolérjük Ausztriát.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked