2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Itt a mesterterv: így érjük utol Ausztriát

  • hvg.hu
  • 2018. július 19. csütörtök 09:30

Az MNB 180 pontból álló reformprogramot készített, melynek célja, hogy Magyarország kitörjön a közepesen fejlett gazdaságú országok közül, és utolérje Ausztriát - derül ki a HVG.hu cikkéből.


Ahhoz, hogy a magyar gazdaság dübörögjön, a jegybank elnöke 2030-ig százezer külföldön dolgozó magyart csábítana haza, már csak azért is, mert szerény számítások szerint is 12 év múlva 570 ezerrel kevesebb munkára fogható lakosa lesz az országnak. De komolytervei vannak a jelenlegi közmunkásokkal: őket átképzés után terelné vissza a munkaerőpiacra, emellett egyszerűsítené a nyugdíj melletti munkavállalást.

Az egészségügyben a cél, hogy az állami finanszírozás figyelembe vegye a valódi költségeket, és az ellátást szűkítő korlátokat fel kell számolni. Az oktatás terén is komoly változásokra van szükség, hiszen a felsőfokú végzettségűek aránya nálunk elmarad a régióétól. A közoktatásnak pedig az lenne a feladata hosszú távon, hogy csökkentse a diákok különböző társadalmi és gazdasági hátteréből adódó különbségeit. A cél, hogy utolérjük Ausztriát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.