2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Itt a döntés a kijárási tilalomról: eddig kell várnunk, hogy megtdujuk, meghosszabbítják-e


Csütörtök délelőtt szokás szerint Kormányinfón számolt be az aktuális kormánydöntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A tájékoztató fő témája az uniós költségvetési vétó és a koronavírus-helyzet voltak.

Talán most kerülhetnek be az antigén-tesztek a statisztikába

Jó lenne, ha a hivatalos tesztelési adat az antigén-teszteket is tartalmazná, ezt talán most sikerül megoldani, a mai adatban már szerepel a 33 ezer antigén-teszt is - mondja a miniszter.

Állja a sarat az egészségügy

Ma intenzív ágyon 580-an vannak, 1700 körül lehet a szabad intenzív ágykapacitás, ami bővíthető - mondja az erre vonatkozó kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A nem intenzív ágyakból is több mint 12 ezer áll rendelkezésre, egyelőre a kormány azt látja, hogy megfeszített munkával, de állja a sarat az egészségügy.

Radikálisan javuló járványhelyzet kellene a szabad karácsonyhoz

Radikálisan javuló számok kellenek ahhoz, hogy karácsony előtt lazításról lehessen dönteni - válaszolta az erre vonatkozó kérdésre Gulyás Gergely. Hozzátette: a december 11-i határidő előtt 5-7 nappal dönt majd a kormány az intézkedések esetleges meghosszabbításáról vagy újabb korlátozásokról.

Írásban még nem érkezett meg a javaslat az iparűzési adóról

Az iparűzési adó eltörlésére van javaslata az MKIK-nak, de ennek írásos változata a kormányhoz egyelőre nem érkezett meg - válaszolja Gulyás Gergely.

Lezártnak tekintik a vitát az orvosokkal

A kirendeléssel kapcsolatzos vitát lezártnak tekintem az orvosokkal, szerintem a másodállás vállalásával kapcsolatos vita is rendezhető - mondja Gulyás.

Nem lesz nagy eltérés a vakcinák között időben

Nem lesz időben óriási különbség a vakcinák között, 7-8 vakcina van már a harmadik tesztelési fázis végén. Az biztos, hogy az oltás ingyenes és önkéntes lesz - hangsúlyozza a miniszter.

Mikor tetőzhet a járvány?

A járvány tetőzésére vonatkozva különböző prognózisok vannak, általában decemberre vagy januárra teszik a tetőzés ideját - válaszolja Gulyás.

Jövő szerdán derülhet ki, lesznek-e újabb intézkedések

Az álhírekkel ellentétben a kormány nem hosszabbította meg a korlátozó intézkedéseket, azok december 11-ig vannak érvényben. A kormány kéthetente értékeli az intézkedéseket, most a napokban szűrhetjük majd le az első tapasztalatokat,

egyelőre nem tudjuk, szükség lesz-e ezek meghosszabbítására

- mondta Gulyás Gergely.  A miniszter hangsúlyozza, hogy a kormány jövő szerdán értékeli az eddigi lépéseket és

tárgyal arról, szükség van-e további intézkedésekre.
Címlapkép - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked