11 °C Budapest

Itt a döntés a kijárási tilalomról: eddig kell várnunk, hogy megtdujuk, meghosszabbítják-e

2020. november 19. 13:26

Csütörtök délelőtt szokás szerint Kormányinfón számolt be az aktuális kormánydöntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A tájékoztató fő témája az uniós költségvetési vétó és a koronavírus-helyzet voltak.

Talán most kerülhetnek be az antigén-tesztek a statisztikába

Jó lenne, ha a hivatalos tesztelési adat az antigén-teszteket is tartalmazná, ezt talán most sikerül megoldani, a mai adatban már szerepel a 33 ezer antigén-teszt is - mondja a miniszter.

Állja a sarat az egészségügy

Ma intenzív ágyon 580-an vannak, 1700 körül lehet a szabad intenzív ágykapacitás, ami bővíthető - mondja az erre vonatkozó kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A nem intenzív ágyakból is több mint 12 ezer áll rendelkezésre, egyelőre a kormány azt látja, hogy megfeszített munkával, de állja a sarat az egészségügy.

Radikálisan javuló járványhelyzet kellene a szabad karácsonyhoz

Radikálisan javuló számok kellenek ahhoz, hogy karácsony előtt lazításról lehessen dönteni - válaszolta az erre vonatkozó kérdésre Gulyás Gergely. Hozzátette: a december 11-i határidő előtt 5-7 nappal dönt majd a kormány az intézkedések esetleges meghosszabbításáról vagy újabb korlátozásokról.

Írásban még nem érkezett meg a javaslat az iparűzési adóról

Az iparűzési adó eltörlésére van javaslata az MKIK-nak, de ennek írásos változata a kormányhoz egyelőre nem érkezett meg - válaszolja Gulyás Gergely.

Lezártnak tekintik a vitát az orvosokkal

A kirendeléssel kapcsolatzos vitát lezártnak tekintem az orvosokkal, szerintem a másodállás vállalásával kapcsolatos vita is rendezhető - mondja Gulyás.

Nem lesz nagy eltérés a vakcinák között időben

Nem lesz időben óriási különbség a vakcinák között, 7-8 vakcina van már a harmadik tesztelési fázis végén. Az biztos, hogy az oltás ingyenes és önkéntes lesz - hangsúlyozza a miniszter.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mikor tetőzhet a járvány?

A járvány tetőzésére vonatkozva különböző prognózisok vannak, általában decemberre vagy januárra teszik a tetőzés ideját - válaszolja Gulyás.

Jövő szerdán derülhet ki, lesznek-e újabb intézkedések

Az álhírekkel ellentétben a kormány nem hosszabbította meg a korlátozó intézkedéseket, azok december 11-ig vannak érvényben. A kormány kéthetente értékeli az intézkedéseket, most a napokban szűrhetjük majd le az első tapasztalatokat,

egyelőre nem tudjuk, szükség lesz-e ezek meghosszabbítására

- mondta Gulyás Gergely.  A miniszter hangsúlyozza, hogy a kormány jövő szerdán értékeli az eddigi lépéseket és

tárgyal arról, szükség van-e további intézkedésekre.
Címlapkép - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm