2020. november 28. szombat Stefánia

Itt a döntés a kijárási tilalomról: eddig kell várnunk, hogy megtdujuk, meghosszabbítják-e


Csütörtök délelőtt szokás szerint Kormányinfón számolt be az aktuális kormánydöntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A tájékoztató fő témája az uniós költségvetési vétó és a koronavírus-helyzet voltak.

Talán most kerülhetnek be az antigén-tesztek a statisztikába

Jó lenne, ha a hivatalos tesztelési adat az antigén-teszteket is tartalmazná, ezt talán most sikerül megoldani, a mai adatban már szerepel a 33 ezer antigén-teszt is - mondja a miniszter.

Állja a sarat az egészségügy

Ma intenzív ágyon 580-an vannak, 1700 körül lehet a szabad intenzív ágykapacitás, ami bővíthető - mondja az erre vonatkozó kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A nem intenzív ágyakból is több mint 12 ezer áll rendelkezésre, egyelőre a kormány azt látja, hogy megfeszített munkával, de állja a sarat az egészségügy.

Radikálisan javuló járványhelyzet kellene a szabad karácsonyhoz

Radikálisan javuló számok kellenek ahhoz, hogy karácsony előtt lazításról lehessen dönteni - válaszolta az erre vonatkozó kérdésre Gulyás Gergely. Hozzátette: a december 11-i határidő előtt 5-7 nappal dönt majd a kormány az intézkedések esetleges meghosszabbításáról vagy újabb korlátozásokról.

Írásban még nem érkezett meg a javaslat az iparűzési adóról

Az iparűzési adó eltörlésére van javaslata az MKIK-nak, de ennek írásos változata a kormányhoz egyelőre nem érkezett meg - válaszolja Gulyás Gergely.

Lezártnak tekintik a vitát az orvosokkal

A kirendeléssel kapcsolatzos vitát lezártnak tekintem az orvosokkal, szerintem a másodállás vállalásával kapcsolatos vita is rendezhető - mondja Gulyás.

Nem lesz nagy eltérés a vakcinák között időben

Nem lesz időben óriási különbség a vakcinák között, 7-8 vakcina van már a harmadik tesztelési fázis végén. Az biztos, hogy az oltás ingyenes és önkéntes lesz - hangsúlyozza a miniszter.

Mikor tetőzhet a járvány?

A járvány tetőzésére vonatkozva különböző prognózisok vannak, általában decemberre vagy januárra teszik a tetőzés ideját - válaszolja Gulyás.

Jövő szerdán derülhet ki, lesznek-e újabb intézkedések

Az álhírekkel ellentétben a kormány nem hosszabbította meg a korlátozó intézkedéseket, azok december 11-ig vannak érvényben. A kormány kéthetente értékeli az intézkedéseket, most a napokban szűrhetjük majd le az első tapasztalatokat,

egyelőre nem tudjuk, szükség lesz-e ezek meghosszabbítására

- mondta Gulyás Gergely.  A miniszter hangsúlyozza, hogy a kormány jövő szerdán értékeli az eddigi lépéseket és

tárgyal arról, szükség van-e további intézkedésekre.
Címlapkép - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos változás a sárga csekkeknél: hamarosan véget érhet egy korszak Magyarországon?
Aki ragaszkodik a csekkes megoldáshoz, az is sokszor már telefonon fizeti be.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS