2018. június 20. szerda Rafael

Itt a bejelentés: emelkedik a kétgyerekes családok adókedvezménye


Kivételesen kedden tartotta meg a Kormányinfót Gulyás Gergely, aki elmondta, szeretnék segíteni a nyugdíjasok munkavállalását, és az is elhangzott, hogy emelik a kétgyermekes családok által igénybe vehető adókedvezményt.

Ajövő évi költségvetés általános tartalékát 50 százalékkal növelik. 4 ezer milliárd forintnyi beruházás a terv. 0,6 százalékkal lesz alacsonyabb a hiánycél, mint a mostani 2,4 százalékos hiány. A szociális hozzájárulási adó 21,5 százalékról 19,5 százalékra csökken - hangzott el a Kormányinfón.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, fejlesztik a családtámogatási rendszert. A kétgyermekes családok által igénybe vehető adókedvezmény 40 ezer forint lesz, emellett a munkáltatókat terhelő szociális hozzájárulási adót 19,5 százalékra csökkentik.

Szó volt a nyugdíjasokról is, Gulyás úgy fogalmazott, szeretnék leépíteni a nyugdíj melletti munkavállalásra vonatkozó korlátokat. Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter azt is elmondta, szeretnék csökkenteni a közmunkaprogramban részt vevők számát. Az is kiderült, hogy a kormány tárgyal ugyan a köztisztviselői kar tíz éve húzódó béremeléséről, de végleges döntést még nem hoztak. Még a nagyságrendről sem tudott tájékoztatást adni. Ugyanakkor elhangzott, hogy hárommilliárd forinttal támogatja a kormány a nyári diákmunkát, azokon a területeken, ahol munkaerő-hiány van - írja a 24.hu.

Címlapkép: MTI Fotó / Bruzák Noémi

JÓL JÖNNE 1,5 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a K&H Bank nyújtja, náluk 30 050 forintos törlesztőt ígér a 8,46%-os THM. De nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem, ahol 30 327 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen Bank, az ERSTE Bank, valamint a Budapest Bank konstrukcióit is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk