2018. augusztus 20. hétfő István

Itt a bejelentés: emelkedik a kétgyerekes családok adókedvezménye


Kivételesen kedden tartotta meg a Kormányinfót Gulyás Gergely, aki elmondta, szeretnék segíteni a nyugdíjasok munkavállalását, és az is elhangzott, hogy emelik a kétgyermekes családok által igénybe vehető adókedvezményt.

Ajövő évi költségvetés általános tartalékát 50 százalékkal növelik. 4 ezer milliárd forintnyi beruházás a terv. 0,6 százalékkal lesz alacsonyabb a hiánycél, mint a mostani 2,4 százalékos hiány. A szociális hozzájárulási adó 21,5 százalékról 19,5 százalékra csökken - hangzott el a Kormányinfón.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, fejlesztik a családtámogatási rendszert. A kétgyermekes családok által igénybe vehető adókedvezmény 40 ezer forint lesz, emellett a munkáltatókat terhelő szociális hozzájárulási adót 19,5 százalékra csökkentik.

Szó volt a nyugdíjasokról is, Gulyás úgy fogalmazott, szeretnék leépíteni a nyugdíj melletti munkavállalásra vonatkozó korlátokat. Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter azt is elmondta, szeretnék csökkenteni a közmunkaprogramban részt vevők számát. Az is kiderült, hogy a kormány tárgyal ugyan a köztisztviselői kar tíz éve húzódó béremeléséről, de végleges döntést még nem hoztak. Még a nagyságrendről sem tudott tájékoztatást adni. Ugyanakkor elhangzott, hogy hárommilliárd forinttal támogatja a kormány a nyári diákmunkát, azokon a területeken, ahol munkaerő-hiány van - írja a 24.hu.

Címlapkép: MTI Fotó / Bruzák Noémi

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget, és 72 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 34 571 forintos törlesztőrészlettel a K&H Bank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen Bank 35 018 forintos törlesztőt ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB Bank, és az ERSTE Bank konstrukcióját is. Az OTP Bank ügyfelei viszont jobb, ha résen vannak, náluk ugyanis 19,55%-os THM fut, ami 45 604 forintos törlesztőt jelent. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS