Innen nézi a tűzijátékot a magyar elit: semmi sem drága nekik

2019. augusztus 19. 19:01

A tűzijáték megtekintésére legjobb helyszíneket jelentő rakpartokon magas árat kell fizetni a lakásokért. A Belgrád rakparton például az eladó lakások átlagára 87 millió forint. A budai Bem rakparton még drágábbak, ott átlagosan 144 millió forintért árulják a lakásokat. A legolcsóbb eladó rakparti lakásért 47 milliót, míg a legdrágább luxuslakásokért 720 millió forintot kell fizetni. A számos panorámás lakás és házat felvonultató városrészekben, például az Istenhegyen, Mártonhegyen vagy az óbudai területeken 79-98 millió forint az eladó lakások, házak átlagára.

Az évtizedek óta megrendezett augusztus 20-i tűzijátékra a legjobb kilátást nyújtó ingatlanok a drágábbak közé tartoznak. Egy részükért többek között a központi elhelyezkedés, a többiekért a hegyvidéki területeken lévő panoráma és zöldövezet miatt kell magasabb árat fizetni - derül ki az ingatlan.com körképéből.

Rakparti lakások 47 milliótól 720 millióig

Az idén több mint 2,5 tonna robbanóanyagot, 6500 darab pirotechnikai elemet használnak fel a tűzijátékhoz. Több helyszínről lövik ki a rakétákat, például a Lánchídról vagy a Dunán elhelyezkedő hajókról. A tűzijáték több városrészből, utcából jól látható, a legjobb látványt ígérő helyszínek közé tartoznak a rakpartok és a környező utcák. 

Lakást vennél? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Az ingatlan.com magánszemélyek hirdetése alapján készített összesítése szerint az V. kerületi Belgrád rakparton lévő lakásokat átlagosan 87 millió forintért, több mint 1,5 millió forintos négyzetméteráron szeretnék eladni a tulajdonosok. A szintén Dunára néző lakásokat felvonultató - IX. kerületi - Lechner Ödön fasorban 109 millió forintba kerül egy-egy lakás, itt a négyzetméterár több mint 1,4 millió forint. A budai oldalon, a Bem rakparton 144 millió forintba kerülnek a lakások átlagosan, ezeknél a négyzetméterár valamivel több mint 1 millió forint. Ugyancsak Budán, a Lágymányosi híd és a rakpart közelében új lakások is vannak a piacon, a Duna partján épülő projektben az ingatlanok átlagára 67 millió forint. 

A fővárosi rakpartokon összesen 79 lakáshirdetésben kínálják eladásra a tűzijáték megtekintésére is alkalmas panorámával rendelkező ingatlanokat. A legolcsóbb ezek közül a Bem-rakparton található: a 42 négyzetméteres lakásért majdnem 47 millió forintot kérnek a tulajdonosok. A legtöbbe pedig egy Belgrád-rakparton, illetve egy Lechner Ödön fasorban található lakás kerül: ezekért a többszáz négyzetméteres, 6 szobás luxuslakásokért több mint 720 millió forintot kell fizetni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hegyek, városrészek, házak, árak

A tűzijáték persze nem csak a Duna partról, hanem távolabbról is látható, a magasabb pontokról. Több olyan hegyvidéki városrész van, ahol számos budapesti panorámával rendelkező lakás és családi ház található. 

A gellérthegyi lakásokat átlagban 66 millió forintért adják, az átlagos négyzetméteráruk 1 millió forint. Az istenhegyi városrészben 79 millió forintért árulják az ingatlanokat, a Mártonhegyen pedig 82 millióért, mindkettő esetben a négyzetméterár az 1 millió forintot közelíti. Az óbudai panorámás lakások és házak 98 millió forintért kaphatók, 868 ezer forintos négyzetméterár mellett.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem